onsdag 13 juni 2018

Livet ....


Tre lediga dagar på raken .., som en ocean av ljuvlighet!
Och alldeles lagom varmt ute är det.
Igår såg det ut så här när jag tog harry på lillrundan, någon timme innan det var dags att ge sig av.


Nästan hemma, vid "polska ambassaden", där blommar överdådigt den här schersminbusken, ja, nu hoppas jag att det blev rätt, inte jasmin ,-)
Av kvistarna som hängde utanför muren norpade jag mig några kvistar och det doftade gammaldags tuggummi hela vägen hem och även nu, i vardagsrummet! Bugg. Bazoka. Minns någon ...? Man köpte dem en och en och dom hade lite papper runt om sig.


Kollade posten och på anslagstavlan intill satt den här fina lappen uppe. Tänk, vad några prickar kan göra! Upptäckte att jag har ett paket att hämta ut från Gudrun Sjödén; en prickig klänning i glada färger. På bilden i katalogen har modellen en mörkrosa kofta till klänningen och jag beställde båda två .., såväl kofta som klänning, men fick igår meddelande att koftan är slutsåld. Jaha. Då åker nog klänningen tillbaka.

Sedan Gudrun Sjödén hamnade i medialt blåsväder (hon menade att kvinnor med låga pensioner faktiskt får skylla sig själva och lite så är det väl - dit hör ju jag -, men då får vi också avskaffa yrken där arbetsgivarna mest ger kvinnorna deltidsscheman .., som inom handeln eller vården och så finns det ju människor som - av olika orsaker - faktiskt inte  k a n  arbeta heltid) tycker jag att det bara forsar in reklam från det företaget!

Blivande doktor Henningsson ....

Kom till jobbet vid tvåtiden och ute på lagret upptäckte jag till min oerhörda glädje och förvåning Hampus! Hampus har arbetat hos oss under flera somrar och är den vänligaste av vänliga människor och jag blev så vansinnigt glad av att se honom!
Vi stod en stund och pratade om sommaren (han och Kalle åker till USA och Canada på en roadtrip eller nåt sånt om någon vecka eller två, men sen blir det jobb hela sommaren) och när vi sedan gick ut i butiken, då stannade en äldre kvinna till och hälsade honom välkommen tillbaka.

"Du må tro att jag har saknat dig!" sa hon.

Ja, det har sannerligen jag också gjort.
Och snart kommer Elin tillbaka från sitt pluggande i Örebro och det känns bra med sommarjobbare som kan det hela ., som vet hur post och spel och allt fungerar.

Vi var tre i kassan igår: Emma, jag själv och Hanna, som är ny för året i kassan.
Igår var det hennes andra dag i kassan och då blev det ett längre pass än den första dagen.
Hanna är en så fin tös som snabbt kom in i det hela, men det är ju ändå så oerhört mycket nytt att ta in.

Ett tag när jag stod i kassa 1 och Hanna i kassa 2, då kände jag mig som en flygledare i ett torn.
Nån ville ha hjälp med ett postpaket .., en tysk man tyckte att Hanna slagit fel pris på vattenmelon (det hade hon inte, delad melon är dyrare) och jag försökte förklara på skoltyskan och det gick bra och så ville någon tredje veta vad glasspaketet kostade och så kom postnordkillen med en ung flicka intill sig (hon i sin tur skulle lära sig hur hämtning av posten fungerar) och jag sprang mellan och svetten lackade!

"Det är tur att du är så norrländskt lugn ..", sa en kund och jag tänkte att då ska jag genast söka in till scenskolan, för något lugn kände jag sannerligen inte av.


Dom sista tre timmarna var det Emma och jag själv och när klockan var kvart över nio låste vi och larmade och sa tack och hej!
Jag stannade till i Steninge och pv kom cyklande hemifrån .., nej, han badade inte, men det gjorde jag och det hade blåst en hel del och havet var väl måttligt inbjudande .., men det var skönt ändå.
Dessa kvällsbad är min räddning.


I motljuset såg det ut så här.
Och det som liknar påsar vid räcket och stegen, det är tång som blåst upp och snurrat fast sig.

Idag är det avslutning för pv:s del. Återstår så tre veckors arbete för honom när skolan börjat igen.
För mig är det annorlunda. Ynka sju arbetsdagar återstår; avslutar mitt verkliga yrkesliv med ett förmiddagspass nästa söndag. Jag undrar hur det ska kännas.

4 kommentarer:

Eva i Tyresö sa...

Å så kul att jag får veta hur livet i affären går.
Jag saknar det annars.
På söndag tror jag vi kommer ner troligen med Maja o Karin,
Hon är bättre i magen men svår i humöret.
Stor kram från Eva med sin långe man.

Elisabet. sa...

Eva i Tyresö: låter trevligt, frånsett humöret ,-)
Ni är så välkomna!

Evas blogg sa...

Det kommer att gå jättebra. Jag tror att du kommer att njuta av livet som friherrinna, sen får du säkert jobba en hel del i affären.

Elisabet. sa...

Evas blogg: det tror jag också ...,jag tycker själv att jag är duktig på att bara njuta ,-)