onsdag 18 juli 2018

En torsdag ....

Tio personer runt bordet. Det har jag drömt om många gånger.

Det Nya Livet, eller Annorlundalivet börjar liksom i racerfart.
Först seglingen och sen hemåt och sms från affären och undringar om huruvida man kan hoppa in extra, ja, det är alla möjliga sjukdomar och jag tackar ja och vet sedan tidigare att vecka 29 - som är nu - då har jag redan tidigare i våras lovat att arbeta fem dagar.
Men först räkfrossa på Göstas tillsammans med äldsta dottern med man och dotter och dotterns kompis och så pv:s moster .- Sonja - ja, det var igårkväll det.
Sen ett förmiddagspass i affären till klockan tre och jag var tämligen mör efteråt. Dom här sommarpassen är länge än mina vanliga och lägg därtill tredubbel kundkrets och paket så man nästan svimmar .., så kan ni ju tänka er.
När vi kom hem från räkfrossan satte sig de övriga och spelade Plump och var uppe länge; själv hade jag ont i halsen och huvudet och gick i säng tidigast av alla.

Och så ikväll., då kom äldsta dotterns goda vänner från Upplands Väsby och sedan tidigare då Emma och Fanny och vi var inalles tio personer runt trädgårdsbordet och jag hade stekt lammfärsbiffar med mängder med färska kryddor och Maria stod för ljuvlig dessert och sen satt vi ute och spelade ett slags frågespel där ingen vinner eller förlorar, man bara låter frågorna gå runt.
Om detta ska jag berätta i morgon.
Intressant ändå att höra om andras drömmar och lite annat.


Och medan jag arbetade, ägnade sig pv och mågen (samt Emma och Fanny, som dock tröttnade efter ett tag) åt att försöka fånga krabbor.

Livet känns bra.
Rikt.

Och pv spelar golf och ännu mera golf .., precis varenda dag och kväll.

7 kommentarer:

mossfolk sa...

Åh vad härligt det låter! Och ser ut, där på bilden med alla runt bordet.

gunnar i vaplan sa...

Ser väldigt härligt ut och jag läser din blogg med stort nöje så skriv på du :-)

Astrid Binnerstam sa...

Ser trivsamt ut där runt bordet, antar att ni har lika varmt som vi här i Västmanland. Beträffande golf så tycks det vara en sysselsättning som är beroendeframkallande.

Bert Bodin sa...

Visste du inte att bloggarna kommer tillbaka nu, när Facebook och Instagram blivit för banalt, skrikigt och trollfyllt. Så håll i på ditt håll, så håller jag i på mitt.

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, det var underbart!
gunnar i vaplan: ,-)
Astrid Binnerstam: det tror jag också att det är. Sällan har jag sett pv så lycklig som dom här dagarna med uppstigning halv sex och så iväg till golfbanan tillsammans med Peter.

Steel City Anna sa...

Mysigt!

Elisabet. sa...

Steel City Anna: ja, så kändes det. Och var det.