fredag 20 juli 2018

Kväller ...

Och pv och jag själv har varit på stranden i Särdal och badat förstås.
Druckit kaffe från termos och ätit Marias goda bullar.
"Bara bullpapperet innehåller väl 100 kalorier ...", säger pv.

Vi är inte många på stranden; det är vi, två familjer med ett antal söner till höger om oss och lite längre till vänster .., en pappa med son och dotter.

Det är kanske andra gången någonsin som jag har glömt min baddräkt - jag upptäcker det genast - men struntar i att vända hemåt, utan badar i min ljusblå skjorta, den som är ganska lång.
Jo, det går det med.


Och nu hemma igen.
Ännu inget regn.
För mig är det ångestfyllt ., denna ständiga värme med allt vad det innebär.
Såg ett rådjurskid med sin mamma när jag körde till jobbet i tisdags .., tänkte att det kan inte vara enkelt för dem att hitta vatten .., bäcken här nedanför, den som mynnar i havet, är mer som lera. 
Men jag har ställt ut skålar med vatten .., såväl till fåglarna som till andra djur som kanske vill ha?

Så har jag dammsugit, torkat en del golv, städat badrummet och kört duschdraperiet i tvättmaskinen .., hängt upp fler plastpåsar fyllda med vatten (men också sprejat med Radar), för här är det spyflugor så man blir galen!

Fortfarande hes, men mår mycket bättre.
Alvedon ska få träda i tjänst ., och så har jag telefonsurrat med min systerdotter som idag fått knäprotes i sitt vänstra ben. Oj, så ont hon har nu när ryggmärgsbedövningen släppt! Nåja, jag försökte peppa henne och säga att det ordnar sig .., och små blå piller gör susen! I alla fall för mig.

1 kommentar:

mossfolk sa...

Ja, jag tycker att det känns otäckt med torkan. Bäcken bakom vårt hus är också mest lervälling. Lite längre ner är den snustorr. Jag ställer fram vatten om kvällen och har sett att i alla fall en av igelkottarna har hittat dit...
Björkarna är gula och tappar sina blad. En av dem vi har närmast huset är snart alldeles kal som vore det senhöst.
Inte en droppe regn i sikte på prognoserna -måtte det vända snart!