tisdag 18 september 2018

Tisdagförmiddag ....


I flera dagars tid har det här varit synen som mött mig när jag kommit nerför trappan från sängkammaren och tittat in i vardagsrummet, nämligen solstrålar som förgyller tillvaron!
Så är det även idag.

Det är sista dagen hemma innan det bär iväg norrut, mot Stockholm.
Den rosa väskan som inte har hjul (tar nog taxi från centralen, i stället för att kånka på den)  den ska packas och jag ska handla hem kattmat och fisk att koka, till sigge.

Efter att ha tillbringat hela sommaren utomhus - eller i garaget - har nu sigge flyttat in, i alla fall dagtid. Just nu ligger han i pannrummet, annars i rottingfåtöljen. Han är nöjd och tycks belåten .., har fått makrill i tomatsås till frukost.Själv sitter jag i loppisfåtöljen och tittar på Morgonstudion.
Det händer ibland att jag slår om något ögonblick till tv4, men jag är snabbt tillbaka igen.
Man vänjer sig förstås vid samma programledare och nu är dom varma i kläderna och alltid så uppsluppna på tisdagar, ty i morgon är det byte .., då kommer det andra programledarparet in och tar vid till nästa onsdag.

Jag hade svårt att somna igårkväll.
Lyssnade lite förstrött till Nordegren & Epstein (irriterade mig på Nordegren som hela tiden lät så sur, eller iaf i början), därefter tittade jag på båda avsnitten The Split. Det första hade jag sett bara lite av, nu såg jag båda två och det är klart, då är det knepigt att sova. Bra skådespelare, även om jag inte är alldeles våldsamt förtjust i Nicola Walker (jo hon spelar jättebra!); kanske har jag sett henne i någon annan - rent av osympatisk roll - och det sitter fast i minnet?
Där gick två timmar rakt av!

Och sen ...?
Vände mig om .., låg nära Harry (som ligger vid mina fötter) .., öppnade fönstret .., lyssnade till P1 dokumentär, ett program med Anna-Greta Leijon och man måste väl vara lite äldre för att minnas henne och dramat på den västtyska ambassaden i Stockholm? Jo, det var ett intressant program som finns på SRplay/dokumentär.

Tittar ut.
Jo, strålande solsken.
Ska nu åka till affären, svänga förbi friherrinnan och sist av allt klippa gräset.
Den där roboten som pv köpte, den lär nog inte få träda i tjänst förrän nästa sommar.Medan jag gör mig i ordning, spelar jag "September".
För mig är den Hyde Park .., tiotusentals människor .., glädje .., och så just den här gruppen och den här låten! Wow! Spelas på hög volym!

15 kommentarer:

Ulrika sa...

I Rönninge, i alla fall. :)

Ulrika sa...

Äsch, kommentaren skulle förstås vara till fönsterinlägget. :-)

Rexxie sa...

Fast Rönnäng i Tjörn är säkert också fint! :-)

Elisabet. sa...

Rexxie: ja, det är jättefint i Rönnäng!! Där lärde sig min Maria att dyka - vi tillbringade flera sommarveckor på Tjörn nämligen -.

Bert Bodin sa...

Jaså - ut och resa. Igen! Jojo.

Ja, då behöver man väl inte titta in här då, på ett tag. Hm! ;-)

Babsan sa...

Nicola Walker ogillar jag kan inte säga varför men det är nåt.Fyra bröllop och en begravning har hon varit med i vet jag i alla fall

Walkaboutsweden sa...

Nicola Walker har jag sett i bl.a. kriminalserien; "Saknad, aldrig glömd" och som en av systrarna i "Min stora kärlek".
Bra skådis.

Bloggblad sa...

Nu har jag läst ifatt. Ha det så skönt i kungliga hufvudstaden!
Ofta nör jag kommenterar så försvinner kommentarerna för att jag glömt logga in först... men jag har inte glömt din blogg. Läser ytterst få annars, nu när jag slutat blogga. Eller tagit paus.

Rexxie sa...

Men... kommer du aldrig hem någon gång? Mitt liv är fyllt med tristess!

:-)

Bert Bodin sa...

Hon gör sig lite märkvärdig ibland och publicerar sig exklusivt på Instagram.
😎

Rexxie sa...

Tur att jag har dig som förgyller min vardag! Tydligen så funkar det att blogga från Tyskland, men inte från Stockholm... :-)

Elisabet. sa...

Rexxie: Bert har nog en Ipad han bloggar ifrån, jag min lilla Iphone .., det går inte, eller tar i alla fall alldeles för lång tid ,-)

Elisabet. sa...

Rexxie: jag menade en bärbar dator ,-)

Bert Bodin sa...

Precis. Har man bara en bra mobil, så ....

Elisabet. sa...

Bloggblad: och jag har inte glömt bort dig heller, även om jag glömmer att svara på kommentarer och det skäms jag för!