söndag 17 februari 2019

Dis och dimma, längtan efter sol och en papperslapp ...


Först var det AP och Micke som reste till Thailand och sedan gav sig Turtlan och Martin iväg till sol och värme, Guy i Arvidsjaur susade iväg till Vietnam och nu är det min salskamrat från ortopeden i Hässleholm som, tillsammans med sin man Gilbert, strosar omkring bland palmer och en enorm pool och jag blir så sugen på att strunta i att försöka vara ordentlig och spara för kommande behov, nej, helst vill jag omgående boka en veckas resa till solen och tänk, att simma hur länge som helst i en pool och slippa dis och dimma!
Nästa vinter, om allt är som det ska, ska jag boka en sån resa.
Kanske gör jag det i vår?
Bilden är från en vecka eller två på Samos i Grekland.
Jag hade överdjävulsk tandvärk och egentligen var det ett helvete som slutade med sjukhusbesök i Aten och så småningom, rotfyllning i Helsingborg.
Men sånt glömmer man ju nästan.


Åker till affären för att handla och för att hämta gårdagens DN, den som jag ringde och bad dem lägga undan. Det är lång kö och båda kassorna öppnas. Jag pratar länge med en kvinna född 1956 och som ännu arbetar - på pensionsmyndigheten - och hon vittnar om hur hennes arbete är och vad det går ut på. Om inuitistress och annat. Hon säger att hon mer än gärna skulle arbeta i butik, just för att man då lämnar sitt arbete när man stänger dörren om butiken.
Man tar det inte med sig hem, säger hon.
Så är det kanske.
Men nog tänker jag ofta på affären och på det som jag ansvarar för.
Eller: ansvarade för.

I Ystad, i lilla närbutiken, gick jag ofta över till affären (tio meter) och gjorde fint i fruktdisken, även om jag var ledig ..., eller småpratade med Karina eller tog en kopp kaffe med dem.
Sånt.
Jag säger inte att det är det rätta, för det är det förstås inte, det beror väl mera på hur man är funtad.
Kanske har man inget liv?
Kanske betyder jobbet så mycket?

Sånt tänker jag på när jag kör hemåt.
På passagerarsätet ligger tidningen med den lilla lappen.
Tänk .., att ett litet hjärta kan göra en människa så glad!
Några streck med en penna.

Sen blir det alpina VM och lite annat och tidig middag och Harry är pigg och alert idag (han sprang på tre ben igår) och jag är tacksam för att vi tog det lugnt och inte hetsade iväg till djursjukhuset.
Nu är han som vanligt.



9 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja det är så härligt åka ifrån vinter till sol, värme och vara utomhus hela dagarna. Vissa delar av Kanarieöarna må vara ack så sönderturistat men det finns pärlor och fina ställen. Bara att leta sig fram, åka buss eller hyra en bil. Taxi är förhållandevis billigt också.
Lagom varmt också men slutet december och januari ska man kanske undvika. November och nu så här års o framåt är det mer säkert.

Ett tips! Kolla så hotellet har uppvärmd pool. De kan vara svinkalla annars. Enligt min mening ;-)

Elisabet. sa...

Turtlan: det var här dom bodde: cordial sandy golf .., känner du igen det? Poolen är uppvärmd vintertid :)
Jag förberedde pv på att jag kanske skulle vilja ....

Turtlan sa...

Förstår var det ligger. Ganska nära havet och sanddynerna. Likaså till fyren vid maspalomas. Däromkring detta hotell är det mest hotell av alla de sorter. Inget stadsbebyggelse i närheten. Beror ju på vad man vill ha. Orten Playa Ingles bredvid är sönderbyggt och inte så kul. Varning. Men många bra hotell. Beror på vad du vill ha. Jag tycker om ha någon slags ort i närheten och inte enbart hotell. Ha gångavstånd till saker eller en busshållplats.
Los Christianos på Teneriffa tex. Där finns t o m ”vanliga” affärer och bebyggelse. Å bra bussar. Eller Arginiguin på Gran Canaria. (Undvik Puerto Rico på den ön)
Uppvärmda pooler har många men kolla.

Ja det är svårt att tipsa. Finns så mycket. Jag är mer förtjust i södra Teneriffa. Man kan gå över en mil längs havet längs orterna. Finns både moderna hotellområden och ursprungsbebyggelse. Mäktigt hyra en bil och åka upp mot Teide, se vulkanlandskapet.

Gran Canaria har bra områden och absolut mindre bra områden. Fint uppe i bergen där också. Eller en Las Palmas tur.

Ja du får fundera. Å planera ;-)

Elisabet. sa...

Turtlan: tack för omdömen! I helgen hade det nog inte spelat nån större roll var jag hamnat, bara där funnits en pool och en sol! Jag hade nog kunnat bo nästan var som helst. Nåja, om någon månad eller två är det ju paradiset här och då lugnar jag väl ner mig. Men nästa vårvinter vill jag vara i solen.

Anonym sa...

Min favorit bland Canarieöarna är Teneriffa. Men nu går det jubdirektflyg från Skellefteå till Gran Canaria, så då väljer vi det. Ska man åka via Arlanda, blir det alltid minst en extra övernattning där. Det kan ju bli så när jag slutat jobba och inte behöver vara rädd om semesterdagarna! ellem

Elisabet. sa...

ellem: bra med lite förslag från bloggvännerna!! Det tackar man för!

Anonym sa...

Nej jag skrev ju fel! Favoritön är ju Lanzarote!! ellem

Elisabet. sa...

ellem: då ska jag kolla på den också!

Turtlan sa...

Jag gillar också Lanzarote men vädret mer darrigt där i januari tror jag. Vi föredrar Playa Blanca då.
Teneriffa är också härligt. Vackert där!