lördag 13 april 2019

Lördag i landet Halland ...


En dag som har bjudit på strålande solsken, ljust blå himmel och koltrastsång, men också isande kalla vindar! Pv har tagit sig an segelbåten (befriat den från presenningar), pumpat ut vatten, tagit bort ställningen som hållit uppe presenningarna) och så kom jag med kaffe i termos och lite gott och sen åkte jag hem (höll på att frysa ihjäl, trots sticketröja, jacka och halsduk) och inte långt efter kom husets herre på cykel och med cykelkärran på släp.

Sen har det bara fortsatt.
Jag har handlat .., svängt förbi friherrinnan med kakao och sallad (hade hon glömt när hon handlade), fixat middag och planterat i några krukor.Tömt dammsugarpåsen har jag också gjort. Det är ju helt ofattbart hur mycket damm och annat som kan samlas i en sån påse!


Så har jag pratat med sonen - vi talade om detta med chefer som tar till sig av idéer från sina anställda - och inte hade jag en aning om att ätteläggen fått ett pris på tiotusen kronor för en förbättring på det jobb han hade, ja, innan han satsade på sitt nuvarande yrke! Och sen ytterligare ett pris för nåt som varit påhittigt!


Och medan jag surrade med sonen, ja, då ägnade sig pv åt att byta däck på bilen.
Om jag säger som så .., så osade det hett där ute, då han inte höll på att få loss höger bakdäck.
Så har vi tittat på "Vem vet mest" .. , jag har ringt till min syster i Skåne (som föredrar den tidigare varianten av programmet) och pratat lite om långfredagens middag här hos oss .., och ja, nu är det kväll. Klockan är åtta.

Allt är fixat och klart inför utflykten till Ängelholm i morgon, tillsammans med Sonja och friherrinnan. Det ska bli sååå trevligt! Och jag har påmint pv om att ha kläderna redo inför konserten i Björnekulla kyrka utanför Helsingborg i morgon. Jodå, det hade han redan koll på.

I Stockholmsförorten Sätra har tre unga män skjutits till döds sedan igår.
Vanvettet är totalt.

Ungefär så.

Inga kommentarer: