onsdag 17 april 2019

Tisdagkväll ....


Då får vi besök av Eva från Tyresö, hennes inte-alltför-långe-man, deras dotter Maja och så hennes dotter "Lill-Karin". Det är nog fem, sex månader sedan vi sågs och det är sååå roligt när dom kommer promenerande på tomten och Harry blir så glad!

Så blir det några timmars prat i uterummet.
Och middag.
Pv har fixat fläskpannkaka (vilket är hans specialitet!) och det är varmt och skönt och lilltösen, som inte är så liten, hon fyller åtta år om sexton dagar (hon räknar på fingrarna, först blir det arton dagar och sen verkligen sexton!) är väl trött och less efter bilresan från Tyresö, så när sjuårsmagen fyllts med pannkaka och hallonsylt, ägnar hon sig åt att ta hand om alla småkycklingarna som finns på bordet.
Det var då en faslig oordning på dem!


I påskägget som hon fått, finns godis.
Ja, det tar hon också hand om .., och plötsligt förvandlas godiset till blommor!
(Och hennes mamma förfasas över att Karins händer är smutsiga! Själv tycker jag att det är helt underbart .., det är väl så barnhänder ska se ut om våren!)


Och sen blir det en installation med ved.
Tala om att ha kreativa ådror (här hjälpte Maja till ...).

Det vita upprättstående till höger på bilden, det är inte en gravsten med namn och bild, så där som på grekiskt vis, nej, det är pv som arrangerat det hela, som stöd till all sand han grävt ut.
Kanske försvinner det? Kanske inte. Själv funderar jag på att rengöra frigoliten och verkligen skriva dit ett namn. pElles, kanske? Måhända kommer där en bild också?


Sist av allt ..., är det inte en helt fantastiskt fin trasmatta som Maja kommer med .., med segelbåtar, grynnor och skär .., ja, men den är sååå fin, som ett konstverk!  Maja har själv suttit vid vävstolen och det här med segelbåtarna var hennes pappas påhitt (perfekt till en segelälskade husägare!).
Och mycket av det blå i mattan, det kommer från "tenniströjor" som samme pappa haft.
"Vi fick såna på jobbet på KTH och dom är rejält använda (han är en flitig badmintonspelare). men lika rejält tvättade må du tro", säger han leende.

Så kul! Då finns liksom han också med i mattan!

Ja, så var det igårkväll.
Sååå trevligt.

Om en timme ska jag åka till affären (strålande sol ute förstås!) och arbeta till klockan fem och då stundar middag hos friherrinnan. Så omtänksamt av henne! Pv ska till tandläkaren (mindre trevligt) och jag ska nu göra mig i ordning.

Ajöken, sa fröken.


2 kommentarer:

Ulrika sa...

Vilken UNDERBAR matta!!

Elisabet. sa...

Ulrika: ja, som ett konstverk på golvet!