fredag 14 juni 2019

En fredag i juni ...


Vilken krumelurig dag det här har varit!
Först tackade pv för sig och susade iväg till studentavslutning på sitt "gamla gymnasium" där han träffade matteelever som han haft i tre års tid och därefter blev det ett besök hos hans morbror Bertil på ett boende i Ljungby och sedan iväg till Motala.

Själv fick jag lifta med friherrinnan till affären och så skjuts hem igen och kaffe och nåt gott till under plommonträdet, det som ger sån ljuvlig svalka!

Tre rundor med harry har det blivit och sen packade jag en flaska med vatten, ett äpple, handduk och baddräkt och promenerade ner till stranden. Kanske var vi fem personer där? Kanske tio?
Det visade sig vara otroligt lågt vattenstånd, så där solstolen stod, där var det som en liten ö av sand och där satte jag mig.


Men vänta .., efter två timmar hade det blivit "flod" (ja, det finns ebb och flod även i Halland, om än i mindre skala) och plötsligt kände jag hur tårna blev våta och hur stolen sjönk längre och längre ner i det som nu var lera .., och ryggsäcken blev våt, så det var bara att ta solstol och övrigt och flytta sig längre upp, mot mer torrt underlag.

Havet var för övrigt varmt - säkert tjugo grader - och en liten plattfisk simmade för glatta livet när jag gick ut för att doppa mig! Jag låg i ovanligt länge. Dök. Simmade. Dök.


Längre upp mot slänten .., där var utsikten den här.
Och tången nära land, den  s t a n k .., nästan som surströmmingsspad och då ska ni veta att jag ändå tycker om surströmming!


Vid sextiden kom det bilder från pv.
Nu var han framme i Motala och hade parkerat i ett villaområde och middagen var plockad från salladsbuffén på Hemköp. Vilken succé detta blev (med buffén)! Det är ju helt perfekt att kunna plocka åt sig det man tycker om och vi väljer ofta helt olika. Pv vill gärna ha kycklingbitar, tomater och pastaröra.
Själv älskar jag gröna sojabönor, sallad, kyckling i skivor som på bilden, gröna oliver, en slags röror med linser och nåt som påminner om cous-cous eller quinoa och en liten dutt currypasta.


Pv har starttid just innan midnatt och skulle nu lägga sig i bilen och försöka sova ett par timmar 
Elva timmar tog det för honom när han cyklade ensam, fjorton timmar med Anders - men då var det också sämre väder -.  Och rena folkfesten tycks det vara i Motala, nu i dessa cykeltider.


Så till nånting helt annat. 
Det är nämligen så här .., att på min mammas sida, där tycker jag att det finns så oerhört mycket kreativitet och begåvning! Hennes syster Gunvor till exempel, hon gjorde underbara ulltavlor (hade egna får) och ullen växtfärgade hon förstås själv .., och hennes dotter Barbro, ja, "Mellansystern" här i blogglistan, hon vävde i parti och minut (läs: parti) och Barbros bror, Ulf, han är en riktig konstnär! 

Ulf bor i en liten stuga på den tomt där mormor bodde (minns jag rätt så var den stugan affär en gång i världen) och där har han snickrat och gjort olika figurer och det är bara så läckert! Där bjöds vi också på stekt röding med mandelpotatis, pv och jag själv, då, när vi var där uppe på besök.
Det är Ulf som har tagit bilden och ni skulle bara veta vilken vacker utsikt det är från den tomten!


Och tala om påhittig: en gammal eka har han förvandlat till blomställning! 
Jag tycker att det är så fint och sååå vackert med det här naturligt grå virket! 
Ulf  Joakim Fjällström heter denne påhittige kusin som alltså bor i Dikanäs, i södra Lappland.
Tack för lånet av bilderna! säger jag.

Angående det förra inlägget, kan jag meddela att tågbiljetten nu är ordnad, inte via SJ, utan via MTR.
Resan från Göteborg till Stockholm går på 237:- och hemresan 333:-. Då återstår resan mellan Falkenberg och Göteborg och den - på tio mil - kostar 177:-!!! Obegripligt! 

Två nätter ska jag bo på båten Gustaf af Klint och en hoppas jag få sova hos någon av döttrarna.
Jo, men det ska bli jättekul! 
Och bloggerskan/instagrammaren Dubbelörn, min namne Elisabeth med h, har lovat att visa mig koloniområdet på Söder där hon bor och har dessutom erbjudit sig att kolla om gästlägenheten där hon bor är ledig det datumet, men jag älskar att bo på båten och se alla människor som kommer och går; ofta ungdomar från hela världen! Men oj, så vänligt av henne bara att komma på tanken! 

4 kommentarer:

bettankx sa...

Ser du haft en härlig dag på stranden. Vilka vyer. Önskar jag kunde ta så fina foton som du.

Stockholmstrippen kommer bli bra. Jag börjar jobba den 15 augusti. Ska tänka extra på dig när du förlustar dig bland våra korrespondenter.

Nu till detta med salladsbufféer. Jag tycker det är så praktiskt och ser oftast så gott ut. Men så är det ju detta med hygienen. Jag kommer inte över när jag ser hur en del far fram. Drar ärmar, och ännu värre, doppar(nuddar) underarmar med mera i de olika byttorna. Jag äcklas och tappar aptiten direkt. Och nej, jag tror inte jag skulle bli allvarligt sjuk eller dö, men en del personer är inte direkt fräscha, om jag säger så. Lösviktsgodis utan papper ska vi inte tala om. Fy för den lede.
Jo jag vet, jag har mina begränsningar ;)

Nu håller jag tummarna och önskar god tur till PV.

Elisabet. sa...

bettankx: men på vår buffé i affären, där har jag inga såna bekymmer. På Ica Maxi tror jag, där har man inget lock över och då vill jag inte köpa. Hos oss är det ett rejält lock i glas som man drar upp och det är hart när omöjligt att få in armarna, det är nog svårt att ta upp med sleven som hänger i en slags krok. Däremot .., vägrar jag att köpa kanelbullar och annat som ligger i en öppen korg! Vi säljer sånt i butiken och det kan jag säga, att där går gränsen. Men öht är jag inte bacillrädd ..., med hund och katt i huset är det svårt att vara det, tror jag. Man pussar hunden som kanske nyss putsat skruven .., ja, det är äckligt, men man vet ju inte om det ,-) Kram på dig!

Ulrika sa...

Jag läste en gång att godis i lösvikt är en av de främsta smittkällorna för t.ex. magsjuka. HU.
Tänker lite samma med mat som inte är förpackad.

Elisabet. sa...

Ulrika: håller jag inte alls otroligt! Många småttingar också som fingrar på många olika sorter innan dom bestämt sig. 😉