torsdag 5 mars 2020

Torsdagmorgon ....


Igår jobb från halv åtta (var där sju) till ett och det kändes förstås bra. Såväl butikschefen som ägaren till butiken är på semester, men Pernilla och Cornelia som då tar ansvaret, sköter det hela med den äran. Själv stod jag i kassan och när det fanns tid över, fyllde jag in chokladkakor i parti och minut - mest i parti -. Och så kom DHL och Schenker och jag hade en till synes sympatisk ung man från Ukraina i kassan och Valter och Birgit kom in och handlade (Valter som nu är nittiotvå!), men allra gladast blev jag över att se kvinnan från Syrien!

Så här var det.
För kanske två veckor sedan stod den här kvinnan i min kassa och hade handlat nånting som skulle bli åtskilligt billigare om hon hade haft ett bonuskort, så jag frågade henne om hon hade nåt sånt och hon sa att jo, i bilen. (Egentligen behöver man inget särskilt bonuskort, men vi får inte heller fråga om personnummer). Så gick hon ut för att hämta sitt kort och allt gick bra och hon fick varan mycket billigare. Men så .., bara en stund senare, kom hon in och var alldeles förtvivlad; korthållaren, alltså där hon hade alla sina kort, var försvunnen .., hade jag sett den?

S o m  vi letade!
Och jag kände sån ångest .., varför skulle jag ha frågat om bonusen och hur skulle kvinnan - som talar väldigt lite svenska - kunna ringa och spärra sin kort, ja, allt sånt gick genom mitt huvud. På en kvittoremsa skrev jag upp hennes mobilnummer och satte den vid kassan, så där så om nån möjligen skulle hitta korten, så skulle vi kunna kontakta henne.

Igår kom hon så till min kassa och jag blev så glad och hann inte ens fråga hur det hade gått, så sken hon upp som solen, tog min hand i sin och sa att korthållaren hade legat på golvet i bilens framsäte, allt hade gått bra! Ååå, så lycklig jag blev!


Kom hem vid halv två  - däckade totalt - frös så jag hoppade och orkade knappt gå ut med harry!
Låg resten av dagen .., körde till affären och handlade nånting att äta, då Kammarkören hade konsert på slottet i Halmstad och pv kulle komma hem betydligt senare. Då var han också risig och febrig och kände sig allmänt eländig och gjorde snabbt natt.

Själv satt jag kvar och tittade på nya programmet "Utrikesbyrån" med Johan Ripås som programledare (SVT 1).
Ja, riktigt intressant! Påminner om en tv-sänd podd.

Tittade också på "Gifta vid första ögonkastet". (ja, man kan blanda hejvilt!), där det nu var dags för själva vigseln och överraskningen .., vem skulle skulle stå där framme vid vigselförrättaren?
Ett par verkar finna varandra på direkten .., andra trevar sig fram.

Nu på morgonen lyssnade jag till USA-podden som gjorde mig så glad.
Varför?
Ja, det var helt enkelt så mycket glädje i den.

Dricker nu kaffe och lyssnar till förre finansministern Anders Borg som diskuterar världsekonomi i Morgonstudion. Jag har aldrig varit moderat, men alltid tyckt att den mannen verkar sympatisk.
Och Jimmie Åkesson har åkt ner till gränsen mellan Grekland och Turkiet för att motverka eventuell flyktingström till vårt land och därmed får väl SD ännu fler följare.Tänk, att det lär vara så många såväl moderater som socialdemokrater som väljer SD, ja, nånstans måste dom ju komma ifrån! Och att det tycks vara flest män som röstar på Åkesson, tyder väl ändå på att kvinnor är åtskilligt klokare.
Jo, så måste det vara.


Torsdag idag.
Nu ser jag ekorren komma till sin matlåda .., intill mig står kaffekoppen - den som jag tycker så mycket om - och nu ska jag följa nyhetssändningen. Det handlar om flyktingkrisen i Grekland; på ön Lesbos. Christoffer Wendick är SVT:s utsände och jag tycker att han är sååå bra.

Men i hullerombullerlivet får vi också veta att det idag är Smålands nationaldag, nämligen "Fösta tossdan i mass". Grattis alla smålänningar!

5 kommentarer:

Turtlan sa...

Tänkte på pv förut när jag läste om dagen idag. Ja å andra vänner från samma land.

Hoppas du mår bättre.

Ang han som åkt till Grekland så tycker jag det är både bedrövligt, pinsamt och otroligt anskrämligt! Där rök absolut de eventuella låga poäng han kunde ha fått av mig.

Krya på nu. Lite småsnorigt här också men ok.

Elisabet. sa...

Turtlan: det blev ingen massipantåta här ., det får bli försenat firande idag - eller snart - med uppvärmda gifflar och kaffe. Friherrinnan är på ingång. Och Åkesson. Jag håller med, men dessvärre tror jag att han han och SD får bara ännu fler följare efter det här.

Evas blogg sa...

Här blev det minsann massipantåta, fast det var för att fira lägenhetsförsäljningen :)

Elisabet. sa...

Evas blogg: grattis! Nu närmar det sig.

Evas blogg sa...

Tackar!