fredag 18 juni 2021

Long time, no see ....

Dagarna går och det har varit bökigt efter operationen i måndags. Att använda mitt vanliga tangentbord vid datorn (den med vid skärm som jag älskar) är hopplöst md den klumpiga gipsen och att skriva på mobilen tar sån tid. 

Men livet knatar på ändå. Pysslar i växthuset, i rabatterna, lyssnar till tre olika poddar (USA, Kina och Europapodden) och så handlar jag som besatt. Kanske för att jag nu är hemmavid så mycket och jag bestämmer mig för att strunta i att spara så mycket. Vem vet om man står på benen nästa år? 

Vad är det då som inhandlas? Allt möjligt! En solstol modell större på Rusta, rullgardiner i svart så gäster kan sova i mörker som dom är vana vid (själv följer jag dagsljuset) och när kameran lade av i min mobil köpte jag mig en ny. 

Helt klart ett annorlunda beteende. 

Operationen av handen gick bra, men halleluja för strong pills, det säger jag. Har iaf blivit bra på att duscha och tvätta håret utan hjälp, men annat är knepigt. Att skruva upp korkar, t ex …, eller att öppna ett paket kaffe från Arvid Nordqvist. Nog måtte det ha varit en fascist som utformade den paketöppningen; eller iaf någon yngre person. 

Men så finns det annat som gör en glad. Gårdagens besök av Sonja, t ex och i kväll kommer minstingen i Skåne, ja, inte ensam förstås och det är ju hur roligt som helst! S o m jag ser fram emot ett par dagar tillsammans med en tvååring med sin mamma och pappa! Och om några timmar blir det fotboll och hoppas, hoppas att det går bra för dom blågula! 

Ja, det var lite nytt härifrån!

Ajöken, sa fröken.

Ps. Bäst att förklara lite. Handen svullnade upp så mycket, så gipsen fick tas bort, handen röntgades (men i omvänd ordning) och då beslutades det om operation som blev av i måndags. Nu sitter allt på plats med hjälp av liten platta och diverse skruvar. Har haft sååå ont efteråt. Om två veckor knappt ska suturer och gips bort. Sen hoppas jag att jag håller mig på benen ,-) Ds.

14 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Fint att "se" dig! ♥

Man kan inte BARA spara och spara...
Som du skriver, vem av oss vet något om vad som komma skall. För varje dag som går så blir sannolikheten större för att vi när som helst "trillar av pinn".

Därför bestämde vi oss för att köpa en ny bil. ;)

Önskar dig en fortsatt bra rehab och roliga dagar med sonsonen och hans fam.

Vonkis sa...

Skönt att operationen gick bra.

Det är inte förrän händerna inte gör som de brukar som man upptäcker hur dumma en del förpackningar är. När jag var som mest sjuk kunde jag för mitt liv inte få upp korken på läskflaskor (som jag drack för att få i mig i alla fall någon form av energi), så det blev till att använda den spetsiga piggen på konservöppnare och och göra hål på flaskhalsen. Även om det med tog sin lilla tid.

Nu ska ju inte jag recensera dina inköp men (där kom den) nog lät det där som vettiga köp.

Bloggblad sa...

Så har vi också börjat tänka. Vår villa kommer en gång att ge ätteläggarna en bra slant, resten lever vi av och gör vad vi har lust med. Så värst dyra nöjen har vi ändå inte, men vi lever bekvämt. Lycka går inte att köpa, men vissa saker underlättar i jämmerdalen och gör det roligare.

Stackare som har haft så ont! Fingrarna i min högerhand har sakta blivit klenare, men under bygget som vi har hållit på med i två månader, har det inte blivit bättre. Nu är det dock färdigt. När alla verktyg är bortstädade blir det rundtur med kameran!

Bert Bodin sa...

Välkommen tillbaka.

Här kostar vi också på oss lite mer än vanligt.

mossfolk sa...

Så himla trevligt med en uppdatering här!
Trist med ontet, men så bra att de kunde laga dig när det behövdes. Mår dock nästan illa bara av att höra om morfintabletter.

Här tittade 3/4 på matchen. Själv var jag på biblioteket. Det var nästan folktomt i centrum…

Elisabet. sa...

Nervät det här med bilen. Och blev rörd på nåt vis! ❤️

Elisabet. sa...

Det vimlar av svåröppnade förpackningar! Hade t ex problem med Abbas matjessill i rund burk, där krävdes det att man höll emot med en hand ) i mitt fall den opererade) och det gick inte alls! Ja, visst är det vettiga inköp! Varför har jag inte gjort det tidigare?

Elisabet. sa...

LER åt det här med bilen …..😉.

Elisabet. sa...

Ja, det blev annorlunda efter covideländet. Jag var såå sjuk och så ur balans och visste inte om det skulle gå vägen. Det var efter den pärsen jag ändrade tankesätt. Det känns så befriande!

Elisabet. sa...

Tack Bert’ ❤️

Elisabet. sa...

Mossfolk: morfin är förvisso effektivt som smärtlindring, men detta att må illa och börja kräkas och bli alldeles kallsvettig …, nej, fy så hemskt! (Tack för rara ord i början!)

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Jag har saknat dig! Hoppas du blir av med värken snart. Kram! ellem

Elisabet. sa...

Å, kära ellem! Så varmt det blev i hjärtat! ❤️