onsdag 7 juli 2021

En onsdag ...

Då blev det återvinningen i Falkenberg och därefter supergod indisk mat till lunch i lilla restaurangen i Heberg (där f.d. malåbbon Axel "Aloha" Jonsson bodde och verkade som folkskollärare under en stor del av sitt liv) och vänligare personal var det väl länge sedan jag mött. 


Här står den rara personalen, flankerade av pv och en annan matgäst. 
Två ur personalen var från Bangladesh, kvinnan till höger från Nepal. 
Och mannen i grönt, han var en pratglad herre som hade Västergötland som sitt ursprung.

Sen hemåt och några timmar då vi inte gjorde så mycket. 

Klockan fem blev det middag hos friherrinnan och Ann-Marie i Steninge. Krångel med gasoltuben som visade sig vara tom. Det blev pv och A-M som åkte iväg och bytte ut den tomma mot en välfylld en - allt i automaten som står på Hemköps parkering - så himla fiffigt! 

God mat som alltid! Grillad entrecôte med tillbehör och gott vin. Sherryn som vi bjöds på, fick gå i retur till värdinnorna .., vi är så himla dåliga på sånt här som whisky och nu sherry, pv och jag själv. Och tzatziken .., underbar!

För att inte tala om den vackra krukan på bordet!

Nu är det fotbolls-EM som gäller och Danmark har ju gjort en supermatch hittills. 

Vet inte om jag orkar se hela .., och blir det straffläggning går jag och lägger mig. 

På Willys parkering i Falkenberg blev jag stoppad av en man i 30-årsåldern kanske. Han kom emot mig med ett brett leende och hälsade vänligt och frågade om jag hade barn eller barnbarn och lite sånt och hoppades att jag hade haft en fin dag och solen strålade ju, ja, men det var ju bra. Det jag har svårt för, det är när säljare lindar in det dom tänkt sälja och försöker smöra innan själva det egentliga ärendet visar sig. 

Så jag sa ..."men vet du, kom till saken!"
Då blev han häpen och sa "jaha, du verkar vara en bestämd kvinna" och jag sa att så är det nog.
Och så berättade han då och det hela var för en god sak - det handlade om föräldralösa barn - men jag berättade att jag redan betalar ett par hundralappar i månaden till ett barnhem i Ghana och nej, tack .., men jag hoppades att han skulle ha bättre tur nästa gång. 

Efteråt skämdes jag, men bara lite. 
Det var så olikt mig. 
Kanske håller man på att bli en sämre människa.
Kanske är man det redan.

7 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jag är nog en dålig människa också. Jag har lite svårt att lita på de där som ibland går omkring i stan och samlar pengar.

Jag ger istället via autogiro till flera olika organisationer varje månad. Det känns tryggare.

Irene Lundmark Alm tidigare Malåbo sa...

Tycker absolut inte om folk som tigger på stan, gör nog sim de flesta andra, bidrag med en slant varje månad till ett par behjärtans värda organisationer.

Elisabet. sa...

Bert Bodin och Irene Lundmark Alm (välkommen kära du!): det var en organisation, det var inget fel på den, men när dom börjar med att smöra så där .., nej, då tappar jag lusten.

Irene Lundmark Alm tidigare Malåbo sa...

😄

WalkaboutSweden sa...

Du är så bra med orden. ♥

Älskar detta:
"Kanske håller man på att bli en sämre människa.
Kanske är man det redan."

Anonym sa...

Det är likadant med telefonförsäljare. Sist det hände och jag undrade vad han ville egentligen, lät han lite stukad och sa att han bara försökte vara lite trevlig. Jag tycker inte det behövs så mycket småprat innan, bara irriterande. Särskilt som jag med all säkerhet inte är intresserad! Har också autogiroåtaganden. ellem

Marianne Ekwall sa...

Är kanske också en dålig människa , men jag blir irriterad när man trots att jag har stående överföringar varje månad ändå skickar tiggarbrev.
Jag är både världsförälder via Unicef, har fadderbarn via Plan, stödjer Operation Smile och cancerfonden, så nej någon dålig människa är jag nog inte