torsdag 8 juli 2021

Jag brukade alltid ....

... tycka att det var lite fånigt när män på väg att bli kala på huvudet, ja, när dom kammade över det hår som fanns kvar. Försökte täcka liksom.

Nu gör jag likadant. 

Varje hårtvätt är ångestfylld.

9 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Låter hemskt.
Den känslan alltså, när det faller av i stora sjok.
Visst var det väl någon slags biverkning av Covid?


Anonym sa...

Oj, inser vilken panikkänsla det måste vara! ellem

Irene Lundmark Alm tidigare Malåbo sa...

Kommer ihåg när jag behandlas mot överaktiv sköldkörtel och fick cellgifter, tappade nästan allt hår på framdelen av huvudet. När jag drog handen på hårbotten så kände det alldeles stubbigt pga av återväxten.

Babsan sa...

Stackare måste vara gräsligt🥰🥰🥰

Marianne Ekwall sa...

Oj är det så illa. Mitt håravfall är ändå jämnt fördelat. Tunt överallt.
Jag fick tips om Plantur 39 som finns på apoteket. Fytokoffeintonikum att massera in i hårbotten. Jag har införskaffat en flaska och ska börja testa det i morgon.

mossfolk sa...

Jag läste någon annanstans om just det där med håravfall efter covid… Frågan är bara var 🤔 Där stod i alla fall att det brukade bli bättre efter 5-6 månader och att det så småningom återgick helt till det normala. Eftersom jag inte minns var är det förstås inte alldeles säkert att källan var helt pålitlig… men det låter ju hoppfullt, så jag tycker att vi bestämmer att det är så!

Bloggblad sa...

Enda stället jag skulle välkomna håravfall är på hakan ... tusan vad jag får rycka för att inte bli tagen för man!

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden, ellem, Babsan, Marianne Ekwall, Bloggblad och mossfolk: tack för goda tips och råd! Ska testa (äter redan några bruna tabletter som påminner om vitaminer man pappa gav hundarna ...). Ibland (läs: morgon och kväll) kollar jag noga under luggen. Är där inte några små, små, små nybildade hårstrån? Jag blir som min pappa, som var halvt flintis och försökte få det att växa med Keratin hårvatten i blå flaska med röd kork. Eller om den var gul?

Evas blogg sa...

Känner igen. När jag började med min cytostatikamedicin tappade jag mängder av hår, så deppigt. Nu tappar jag inte så mycket hår men det är fortfarande tunt och tråkigt.