lördag 28 augusti 2021

"Men var kommer du ifrån ...?"


Det har krånglat här på bloggen nu på morgonen, så jag får börja om med dom senaste inläggen. Det här kommer från annannan i Portugal och så här skriver hon:

"Det var trevligt med bloggserien om var folk kommer ifrån! Jag tror inte jag var med då. Men nu befinner jag mig där jag kommer ifrån, och när jag cyklade förbi den här stenen i morse tänkte jag att den kan få vara vägmärket! 

Ungefär tre kilometer nordost om den är jag uppvuxen. På landet, mitt i Skåne om man ser från ost- och västkusten, ett par mil söder om mitten i nord-sydlig riktning. 
Norrut ser man så långt som TV-masten i Hörby, söderut ser man Romeleåsen om det är fri sikt. 

Hela tiden från att jag kom hem från BB tills att jag började på universitetet har jag bott här, först i ett hus mina föräldrar hyrde, och sedan i det hus de köpte och flyttade till i början av 1970-talet. Omgiven av hästar och familj, alltid. De första tjugofem åren jag inte bodde här längtade jag alltid i djupet av mitt hjärta hit. De senaste fem åren har det gått över. Annannan."

//Elisabet skriver: här en länk till ett alldeles underbart inlägg som hon skrivit!

1 kommentar:

Monet sa...

Kan det vara Flyinge? Finns iallafall gott om hästar där. Har en bror som bott i Harlösa och själv är jag född i Lund och uppvuxen de första åren i Eslöv. Så det är välkända trakter för mig!