onsdag 25 augusti 2021

Mitt i veckan ....


Och jag fortsätter att låtsas att jag har fyra veckors semester .., nu är jag alltså inne på min "andra vecka". 
Idag mulet och rejält blåsigt.
Ska för en gångs skull f ö r s ö k a   att fatta mig kort. 

1. Igår hämtade vi den bil som pv har leasat på tre år - en Kia e-Niro elmodell - alltså inte hybrid. Såå stressad jag varit över detta .., tänkte att det skulle bli krångligt att lära sig alla finesser, men det har gått bra. Jag t.om backade ner mot Ejdervägen.
Och vi har lyckats ställa in SR:s favoritkanaler.


2. Lånade den här boken på Harplinge bibliotek och sååå läsvärd den är! Fyra generationer bakåt bara .., och människor på olika ställen i vårt land - inte minst i Norr, - och Västerbotten - hade inget att äta. 
Frös och svalt. Här en recension av boken.


3. Här en bild, tagen igårkväll när jag gått i säng, men man får ju ändå ett hum om vad det handlar om. 


4. Flera bad i Skallkroken igår. Fika hos Eva och hennes halvlånge man. Charlie Watts i Rolling Stones finns inte längre. Jag föredrog Beatles, men efter femtio vände det - då tyckte jag att Rolling Stones var underbara! 
Och helvetet på jorden torde väl just nu vara  Afghanistan. Stackars kvinnor och barn!  I Gästrikland ska det komma ännu mera regn, men här hos oss, ska solen visa sig klockan två idag, allt enligt SMHI! Sist av allt, i detta inte så korta inlägg, rekommenderar jag varmt veckans avsnitt av Europapodden, som i mångt och mycket handlar om det tyska valet. 

6 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Här har funderingarna på el-bil också börjat snurra i tankarna. Är dock lite fundersam över hur de funkar vintertid med många minusgrader.
---

Afghanistan är verkligen en tragedi. Svår att greppa. Och konsekvenser som är oöverblickbara.

Gunnel sa...

"Svälten" lägger jag på min lista över böcker som jag vill läsa/lyssna.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, valet är nog enklare när man bor i ett varmare klimat. Vi får se hur långt vi klarar oss med 1500 mil/år .., där kan det bli tal om att öka antalet mil och då blir det ju dyrare.

Gunnel: verkligen läsvärd! Mellan varven så mycket fakta att jag nästan skummar igenom såna kapitel, boken är tung nog att läsa med en uschlig vänsterhand.

Rexxie sa...

1500 mil per år? Tror inte ens att jag kör 1500 mil på tre år...

Elisabet. sa...

Rexxie: men du bor ju i Västerås och har allt inom räckhåll, eller ..? Här är det resor till Stockholm och Skåne och jag får väl inskränka mina ständiga besök i affären. 😉

Rexxie sa...

Jag är snarare osocial och åker inte och hälsar på någon...