torsdag 1 september 2022

Första september ....


September. Vilken fin månad. Lite somrig och ganska mycket höstkänsla. Kyliga morgnar. Dagg i gräset. Hörde kattugglan igårkväll och strax efteråt räven som skrek nåt hemskt. Försökte lyssna till USA-podden, men somnade inom fem minuter. Började om vid femtiden i morse. Tackade högre makter att jag inte föddes till  att bli president i USA.

Träffade J igårkväll. Han har drabbats av prostatacancer och berättade om mindre trevliga undersökningar (typ ligga i gynstol, något som vi kvinnor vet hur det känns - tämligen utlämnande -) och en timme i en magnetröntgen och nästan-panik, men bara nästan. Nu väntar strålning. 

Så mycket oro. 

Annat. Nu, när vi är utan DN antog jag ett erbjudande från Svenska Dagbladet. Fredag - söndag för 199:- per månad. Långt mer än halva priset för DN, men jag kommer att sakna korsorden och sidorna med dödsannonserna och alla minnesorden. Ja, jag vet ., såna finns även i SvD, men inte på samma sätt .., där skrivs det mest om män och deras enastående karriärer.

Nu ska jag dammsuga, därefter köra till Ugglarp och plocka snäckor på stranden.  

I kylskåpet väntar tårtan till kapten Göransson. Och i hallen ligger Harry och väntar på husse, men det dröjer nog fram till senare idag. Det hade blivit övernattning i Träslövsläge och så blir det motorkörning fram tills vid elvatiden, då det - enligt SMHI - ska komma bättre vindar.

8 kommentarer:

Gunnel sa...

Fick meddelande om att DN fredag-söndag skulle börja kosta oss 519 kronor i månaden, det är mycket pengar.

Anonym sa...

Gunnel; jag kan förstå att det kostar, då antalet som vill ha ”vanliga” tidningar blir allt färre. Men, nu är det så dyrt, så nu kan man knappt hänga med. /Elisabet

Bert Bodin sa...

Hälsa grattis till Thomas!

Anonym sa...

Ikväll vid Ales Stenar såg vi en segelbåt på det blå och stilla havet, och jag tänkte på er. Kanske nästa år att ni kommer så långt? ”En brigg på väg till Skagerack och Dover glider tyst runt knuten / av närmsta sten och medan platsen sover har seglaren tillryggalagt minuten” (Anders Österling) / Annannan

Anonym sa...

Jag lovar! /Elisabet

Anonym sa...

Annannan: en sak vet jag iaf, aldrig Bohuslän under högsäsong! Det var perfekt nu. Lugnt och skönt i hamnarna. Med Harry rabiesvaccinerad vore det trevligt med Danmarksbesök.

Gerd sa...

Gratulera Tomas en dag försent🎉😌🎂

Anonym sa...

Gerd: absolut! ❤️