onsdag 30 november 2022

En annan sorts onsdag ...

Sent igårkväll när  pv hade tittat in till mig och harry för att säga godnatt, knatade han iväg i mörkret in till sitt rum. Det var bara det att han råkade gå för nära trappan, dråsade iväg neråt ..,  vrålade likt en stucken gris, fick mig upp ur sängen inom inom två röda och där halvsatt han och hade såååå ont i sitt - sedan tidigare - redan onda knä, ja, knappt att han tog sig upp. 

Inte hade han sovit mycket natten mot idag heller och jag skjutsade honom till hållplatsen i Lilla Skipås och så skulle han ta bussen till arbetet.

Det gick väl si så där att vara i tjänst. Efter den sista lektionen fortsatte han med buss till akuten i Halmstad och där är han ännu. 

Nu hade hans knä tömts på en halv deciliter vätska, han var röntgad och väntade på svar från läkaren, så jag får väl strax iväg och hämta honom, förmodar jag. 

Själv har jag varit på vårdcentralen i Slöinge.  

Världens raraste sköterska tog prover - allt var bra - jag har aldrig haft lägre blodtryck än vad jag nu har och det känns bra. Många patienter i väntrummet .., kanske skulle dom vaccineras? 













Kom hem till en glad sigge .., tände ljus ., och konstaterade att nu faller mörkret fort. Det var omåttligt vackert och nästan vindstilla när vi gick på fram-och-åter-till-hamnen-promenad tidigare idag. Stod en bra stund och blickade ut över den här vyn ., mot Danmark till. 

Att bo nära havet, innebär - i alla fall för mig - en otrolig känsla av frihet.

8 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jösses vad ni råkar ut för mycket.

Hälsa pv.

Babsan sa...

Men stackars PV,nu får han ta det lugnt

Elisabet. sa...

Bert Bodin: jodu, här händer det grejer! Fallolyckor är vanligast bland äldre och en vanlig dödsorsak också. Jag tänkte det, herremin om man ramlat baklänges och slagit i huvudet i trappan! Nu sitter han i stället här med en skinkmacka, efter att ätit av den goda soppan. (Hämtade honom på sjukhuset, där dom tömt hans knä på vätska och röntgat. Nu ser det mycket bättre ut!)

Elisabet. sa...

Babsan: nu satsar han framåt mot träningsdagar i Sälen med Anna och Micke och två månader senare Vasaloppet.

Turtlan sa...

Krya på knät PV! Skönt att det gick bra!

På tal om Danmark. Är man oväntat hemma så blev det lite tv. Ser just nu på ett danskt program där folk letar sommarhus. Nästan som en liten resa runt i landet. Jag har inte varit i Danmark 🇩🇰 så mycket så kul få se. Deras ”sommerhus ” tycks ha en ganska gemensam stil hur husen ser ut. Ganska lika i stil på utsidan förutom färgen på huset. Inomhus inte som ”svenska stugor” oftast ser ut. Tydligen inte högstbjudande heller. Mer som accepterat bud. Tillträdesdatum diskuteras flitigt också.

Sen dess danska siffror. Tur det är textat 😉

Elisabet. sa...

Turtlan: kul med nya program! Sättet att räkna på danska lärde danska vännerna oss och nu har jag noll problem - i alla fall med den biten -; det är ändå rätt logiskt. Och det är så fint i Danmark.

Gunnel sa...

Låter livsfarligt att falla nerför en trappa. Hoppas att knät inte fått alldeles för mycket stryk. Vi måste vara rädda om oss, vi är ömtåliga.

Elisabet. sa...

Gunnel: ja, det är vansinnigt läskigt med trappor och fall! (Alla fall). Idag cyklade han till jobbet, så förmodligen känns det sååå mycket bättre.