måndag 17 juli 2023

Dagens fönster och lite till ...

Veckan inleds med en solig måndag! 

Vaknar först av alla och har redan avverkat frukost när pv och Harry kommer ner. 

(De yngre herrarna tar nog sovmorgon).

Den Äldsta ringer som vanligt efter avverkat nattpass på akuten. Hon är då på promenad ute med hundarna.

Nu  börjar det kännas bättre på nya jobbet. 

Efter att i flera år ha arbetat med respiratorpatienter, är det nu akuten som gäller och alla som fått vänta - på grund av att andra; de som är sjukare - har förtur, är irriterade, för att inte säga på väldigt dåligt humör. Det är helt enkelt mera kaosartat. 

"Men i natt kändes det bra .., det fanns tid att ta hand om patienterna på ett annat sätt!" säger hon.

Lyssnade tidigt, tidigt i morse på gårdagens sommarpratare Livia Fränkel, överlevare från förintelsen under 2:a världskriget. 

Tyckte att programmet  var upplagt på ett bra sätt, där denna Livia, född 1927, sakligt berättade om sitt liv och om tiden i olika koncentrationsläger. 

Producent för programmet var Amanda Glans.

Hade förfärliga mardrömmar natten mot idag, vilket jag ofta får när jag ätit mat som innehåller mycket vitlök. 

Så ock i natt. Värst var det när jag - i drömmen - upptäckte att jag glömt bort att ge mina hönor mat! Åh, vilken ångest! 

En vit höna kacklade så ledsamt och högljutt och jag bar henne i famnen och skyndade mig in för att hitta mat till dem alla.

Å, det var en ren fröjd att vakna och inse att detta bara var en dröm. Väntar på besked hur det är med min syster i Australien .., inte en rad på snart en veckas tid! Och i morgonprogrammen är det nya konstellationer av programledare; således byter jag friskt mellan SVT och Nyhetsmorgon. Likadant är det på Hemköp - ordinarie personal har semester - men många av sommarjobbarna är inne på sitt andra eller tredje år just sommartid, så där märks det inte på samma sätt. Sååå duktiga ungdomar!

På programmet idag? Jo, Europapodden och USA-podden och pv ska skjutsa pojkarna till Varberg och hämta dem senare ikväll. Själv ska jag bara ha det bra och hålla tummar och tår för att besöket hos mammografin går bra för friherrinnan.

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det där sista känner jag igen: lättnaden över att det bara var en dröm. Jag är med om de mest märkliga saker i drömmarna, men höns har jag ännu inte haft nattetid. Inte annars heller.

Elisabet. sa...

Bloggblad: Det var nog första gången för mig med. Men jag har däremot drömt att jag glömt ge harry mat, eller Sigge.