torsdag 17 augusti 2023

Efteråt ....

Torsdag. Så är det - som alltid efter småttingars besök - alldeles tyst och tomt här inne. Ingen 4-åring med gott om energi som kommer krypande in till sin farmor på morgnarna .., ingen 1-åring som plötsligt kunde gå FYRA steg här i vardagsrummet (under jubel och applåder) och inget kvällsprat om oviktigheter och kanske även om det som är viktigt, ja, som det är när man har besök.

Hemma i Skåne har internet och tv legat nere (just hos dom) och att då komma till landet Halland är allt detta fungerar, kan ju bli himla trevligt. Aldrig har jag tittat på så många barnprogram! Nicke Nyfiken (på bilden handlar det om allergier), Smurfarna (mest älskat) och  Bluey!

Men nu: tomt. 

Tvättmaskinen är inne på tredje rundan .., det har dammsugits uppe och nere .., haft besök av grannen Annelie som berättat om sitt scenografjobb (någon frågade) och hur intressant var inte det att få tal del av något som - för en själv - är helt främmande. 

Vilket arbete! 

Och om vikten av att ha bra ljussättare .., vittnade hon också!

Så här såg det ut igår när eken skulle fällas. Jag höll på att svimma när jag kom dit och upptäckte sonen som klättrat flera meter upp i eken, allt för att fästa några linor! Hjälp! 

Därefter var pv redo med motorsågen och det blev en rejäl fällning och att ta reda på resterna ägnar sig pv åt idag. 

Klockan 15.00 är vi bjudna på eftermiddagskaffe hos grannen Birgitta (barnstolen är nu desinficerad och återlämnad) och ett surströmmingskalas-datum hos oss är bestämt. 

Återstår nu att packa och göra allt klart inför resan till Värmland i morgon. (Fick nyss en bild av en mig närstående som låtit tatuera in en streckgubbe på sin arm! Den allra mest underbara tatuering jag någonsin sett!)

4 kommentarer:

Barbro sa...

Ja kontrasterna blir så STORA.
Imorgon är förskolan stängd och farmor och farfar skall rycka in hela dagen. Puh! ;)
Gissar på en mycket lugn fredagskväll.

Streckgubbetauering - hjälp så charmigt. Nästan så att en farmor skulle kunna tänka sig att falla till föga.

Gunnel sa...

Visst är det fantastiskt att få vara farmor och få träffa sina barnbarn och se deras utveckling. Jag är själv gammelfarmor och så tacksam och glad över att få lära känna ännu en generation.

Elisabet. sa...

Barbro och Gunnel: Man förstår också varför kvinnor är fertila till en viss ålder …, då är man ju som mest kraftfull! 😉 /Elisabet

mossfolk sa...

Så mysigt, och intensivt, med besök av fyraåring och ettåring. Filmerna om Nicke Nyfiken tycker jag är fina. De, och Bamsefilmerna, har här tittats på många gånger. Nu var det länge sedan, för precis som alla sa gick ju de där småbarnsåren himla fort.

Här tog de ner vår lönn i veckan. Tyvärr när vi var på jobbet. Vi hade så gärna velat se eftersom de skulle klättra upp och ta bort bit för bit.