tisdag 15 augusti 2023

 Sexton blev det ....


Ännu en fin dag. 

Lite regn, men inte mer än att det inte spelade någon roll. Vi körde till Skallkroken och ingenting kan konkurrera med krabbfiske, i alla fall för en 4-åring och hans mamma. 

Spannen - som i vanliga fall är en skurhink - fylldes nu av totalt sexton krabbor, varav någon visade sig vara riktigt, riktigt  stor.  

Efteråt blev det sedvanligt krabbrace och det är alltid lika roligt att se hur dessa små djur springer sidledes till vattnet .., nerför bryggan och tjopp, i!

På bryggan kom en man och en kvinna med två barnbarn (flickor på 5 och 9 år och såååå fint klädda!) och när vi pratat en stund, sa kvinnan att "Ja, jag glömmer aldrig när du körde hem från Ankaret en kväll och stannade mig och tackade för att jag hade så bra reflexutrustning, ja, jag var ute med hunden och även den hade reflexsele!" 

Ja, just det, det kom jag ihåg. Det är rent hemskt så många människor som när det blir höst eller vinter, helt sonika struntar i reflexer och det är inget annat än ett mirakel att inte fler blir påkörda!

Badade i omgångar. Längsta badet också för i år. Tyvärr är vattnet ännu grumligt och nästan insjöfärgat (så där gulbrunt) - det är väl efter ovädret - och det känns inte fullt lika angenämt som tidigare. Nåväl, det blir väl bra så småningom. 

2 kommentarer:

Babsan sa...

En härlig dag låter det som🤗

Elisabet. sa...

Babsan: Krabbfiske tycks lika roligt för vuxna som för småttingar! Perfekt sysselsättning. :)