lördag 21 oktober 2023

En annan sorts lördag ...

Klockan 03.00 vaknar den yngste och jag lyfter upp honom från spjälsängen och så får han kura mellan mig och pv. 

Tanken var väl att han skulle somna om per automatik, men se, den automatiken fungerade inte. 

I nästan två timmars tid låg han och snurrade runt och duttade med småfötterna mot farmors rygg och ibland kände jag mjuka och varma små händer mot min hals och jag tänkte att ja, man får vara glad ändå. 

Lyckan var sedan stor när denne nattpigge krabat blev trött vid niotiden och därefter sov gott i en och en halv timme. Halleluja!

Nu är det senare på dagen. 

Stormen som igår verkligen ristade i träden här utanför .., jag var ett tag orolig att den jättestora granen skulle knäckas .., har tackat för sig. Nu är det vind, men ingen fara och inget regn heller.  

När ingen av föräldrarna här hemma, gör vi lite som vi vill. 

Alltså får den som sovit en uppvärmd kanelbulle som är nästan i klass med faster Marias (vi fick också en var) och nu vispar pv ihop lunchen, som ska bli plättar - eller det många kallar pannkakor -. 

Harry är aningen utmattad och ligger här intill mig och sover .., Hilda, Edvin och hennes vänner, kom efter mycken möda och stort besvär - läs: timmavis försenade på grund av stormen - fram sent natten mot idag och kan nu, hopefully, få njuta av lite spansk värme. 

En mig närstående hade igår fått vara behjälplig vid reponering av en höftled vilken hopppat ur läge. 

Jag säger bara det: måtte mina höftleder hålla sig på plats.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Petter och hans fyra getter, var en av de få böcker vi hade hemma. Läste den så många gånger att jag än idag kan stora delar utantill. Den lästes väl sönder antar jag, för den finns inte kvar, tyvärr. ellem

Elisabet. sa...

ellem: den lästes dagligen nästan när jag var liten och jag betonar texten på exakt samma sätt som min mamma gjorde. Nu har jag läst den hur många gånger som helst för Viggo, men jag är inte så noga med rimmet, utan broderar ut lite hur som helst. Tids nog ska vi rimma.