onsdag 29 november 2023

Onsdag och det bara strular och lite annat ...


Kanske smittar det av sig, detta att jag i grannarnas fönster ser den ena adventsstjärnan efter den andra och frisörskeeleven berättade att hon tog fram julgranen i början av november och jag höll nästan på att trilla av stolen! 

Inte för att det irriterar mig; var och en får förstås göra som den vill, men att man inte blir less

Idag på förmiddagen tog jag i alla fall fram dom elektriska ljusstakarna (tänker på dig Bert som är så noga .., jag brukar annars skriva adventsstakarna). 

Det blir fint. Känns lite tryggt och ombonat. 

Så började jag längta efter julmusik och tänkte att jag kan väl ta och uppdatera mitt Spotifykonto och spela John Rutters körmusik så det står härliga till, men se, då fungerade inte mitt lösenord. Jag undrar hur många gånger jag försökte ändra/uppdatera lösenordet och det ville sig INTE! Till slut ville jag bara gråta .., tänkte att nu har demensen verkligen slagit till på allvar och hela tiden kom jag till en återvändsgränd .., nej, resultatet blev bara "fel användarnamn eller lösenord". Det kändes som om jag skulle börja gråta. På riktigt, alltså.

Smällde igen min laptop och körde till affären. 

 Handlade några småfrallor med pumpafrön och en förpackning pepparsalami .., postade ett 3 A4 långt handskrivet brev till Inger i Skellefteå .., hejade på grannen och lite annat. 

Funderade på att köpa sill hos Andreas i fiskbilen, men avstod.

Åkte hemåt .., bryggde kaffe .., slog mig ned här vid bordet (med utsikt mot småfåglar som flyger fram och åter och hämtar frön) .., tänkte att nu får jag ta till det hårda artilleriet, så jag knäppte händerna och åkallade Vår Herre och förklarade att nu är det verkligen så här illa, kanske kunde han - även i dessa orostider - avsätta några sekunder och göra så att jag kommer mig in på Spotify och kan spela andlig musik, vad säger du om det, Vår Herre? (Helt ärligt kände jag mig nästan som jag tror att vår utrikesminister känner sig när han ska prata Natoansökans-godkännande med president Erdogan).

Jag tänkte att Vår Herre nog skulle skaka lite på sitt huvud och tänka att jo, jo, nu går det an att höra av sig .., senast var för några veckor sedan när jag hade varit på mammografi och blivit aningen orolig innan svaret kom och så nu .., detta! 

Men tänka sig, det fungerade! Plötsligt kan jag spela den allra ljuvligaste musik, till exempel "Les Cloches du Hameau" med Celine Dion och det finns faktiskt inte ord för hur glad jag blev! Och tänka sig, att Vår Herre har såna datakunskaper! (Ja, alldeles säker kunde jag ju inte vara ...).

Nu återstår endast att inhandla en liten högtalare som ger bättre ljud, sen är jag nöjd. Det får bli min egen julklapp. Och endast 1 timme kvar tills skidskyttestafetten för damerna börjar. Hurra! Hinner putsa ett fönster på insidan i alla fall.

9 kommentarer:

Anonym sa...

I Kaisersverths diakonissanstalt u Tyskland började man med adventsljusstake på 1800–taket. Då var det 7 ljus, ett för varje dag, precis som den judiska menoran. De tändes på helgen och skulle brinna hela natten. Så småningom minskades det till 4ljus, av ekonomiska och brandsäkerhetsskäl. Så vi kan gotta fortsätta att kalla dem adventsljusstakar!

Anonym sa...

Skrev ellem.

Elisabet. sa...

ellem: ja, det känns fånigt att skriva elektrisk ljusstake ,-).

Bert Bodin sa...

Skäms! Båda två.

;-)

Å Elisabet .... elljusstake är faktiskt kortare än adventsljusstake. Bara 11 bokstäver. Så vad är problemet?

Turtlan sa...

Vill bara skriva att jag läser dina härliga inlägg varje dag. Nu läste jag ikapp tisdag och onsdag.
Men nu räckte inte energin till några kommentarer men jag formulerade de i mitt huvud. Kom inte på pränt.

Jo lite blir det. Log åt ljudet av slalomskidor. Klockrent! Jag hade också Elan skidor. Saknar att åka slalom även omgav alltid fick så ont i fötterna. Förbaskade pjäxor!
Fint grönt fönster 💚

Lösenord är alltid ett gissel! Mer mobilt bank id åt folket!
Kontakt med han däruppe funkar tydligen ibland. Han kanske går på Wi-Fi han också.

Jag säger nog oftare elljusstakar. Adventsljusstake är såna med 4 st levande ljus för mig.

Nu far ögonen igen…..
Det blev några rader.

Anonym sa...

I mitt barndomshem användes benämningen ”ljusbåge” om elljusstaken.
Hedgrenskan

Elisabet. sa...

Hedgrenskan: ja, det var ju rätt talande, det blir ju lite som en ljusbåge, i alla fall på somliga varianter! Jag minns inte alls vad vi kallade det hemma.

Elisabet. sa...

Turtlan: för kanske tjugo år sedan köpte jag - via tidningen Vi, om jag minns rätt - en cd-skiva (kan ha varit två) med inspelade ljud på väg att försvinna. Det var helt underbart! Tågskvarvar .., mattpiskande ute på innergårdar .., såna här askkoppar som snurrade .., man tryckte på en grej och så snurrade och öppnades innandömet dit askan kom .., det var när man stängde eller öppnade locket till sopnedkastet i hyreshus .., sånt. Tänk, om man (jag) hade haft den skivan kvar! Slalomskid-raset (kunde vara löparskidor också) kan jag minnas helt perfekt.

Anonym sa...

Tack för den lärdomen som jag är så glad att ha fått! / Annannan