torsdag 1 februari 2024

Februari och den där recensionen ...


Veckan innan jul var vi inne på Elgiganten i något ärende och råkade då få syn på en massa olika brödrostar. 

Vår gamla (Moulinex) var skruttig och nu slog vi  till - väldigt impulsivt och utan att ha läst igen en enda recension - och brödrosten Menuett fick göra oss sällskap hem. Priset: 199 kronor.

Det allra första vi lade märke till, var att sladden var extremt kort, ja, så kort, så för att använda kaffebryggar-uttaget, är vi tvungna att sätta brödrosten ovanpå kaffebryggaren. 

Ovanför diskbänken finns en avlång lampa med ett uttag, men då når inte sladden ner till bänken, utan blir liksom hängande i luften. 


Nå, men hur rostar den då? Jo, bedrövligt dåligt. Här ett levainbröd (ja, jag vet att det inte är det mest hälsosamma - eller inte alls - men jag äter EN brödskiva per dag numera och då tycker jag att rostat bröd på morgonen är underbart gott!). 

Tycker ni att det ser aptitligt ut? Nej, inte alls. Då ska ni veta hur den andra sidan ser ut .... 

Nämligen så här! Det visar sig att glödtrådarna på motsvarande sida inte alls fungerar och när jag läser recensionerna, så här 1 dryg månad senare än när vi köpte den ..., så är detta något som tydligen hänt även andra köpare. 

Att sladden är på tok för kort, är något som många  klagar på .., somliga har återlämnat brödrosten just av den anledningen. 

Vad lär man sig av detta? Jo, att man naturligtvis får det man betalar för (inte ens det!) och att man måste vända brödet själv om man vill ha det rostat på båda sidorna. Detta var på rostgrad nr 5 av 6.  Kontentan är: Menuett brödrost visade sig vara ett bedrövligt köp och ska nu återlämnas.

7 kommentarer:

Babsan sa...

Att köpa brödrost är svårt.Har insatt ändå att köpa märkesvara i detta fall ör oftast bäst.Så även kaffebryggare

Elisabet. sa...

Babsan: Det tror jag också. I Upplands Väsby fanns - finns kanske ännu - en brödrost och en elvisp som inte är av denna världen. Elvispen är som en racerbil!

Babsan sa...

Jag hade en elvisp som höll i 40år men den lade av förra året.Elektrolux

Babsan sa...

Kom på min hårtork fick min mor 1980 håller än även om den inte används så ofta ….kvalité

Bert Bodin sa...

Aha - brödrost.
Det har jag aldrig ägt. Tar för mycket plats. Äter sällan den typen av bröd, så ....

Elisabet. sa...

Babsan: Då var din mamma eller dina föräldrar bra mycket klokare än undertecknad!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Ja, den tar plats, det håller jag med om. Vi har inte ätit rostat bröd på dom sexton åren jag bott här, men nu njuter jag storligen av en skiva var morgon! Innebär detta en för-tidig-död, må det vara hänt. Det är vansinnigt gott.