söndag 7 april 2024

Resumé över en söndag ...


Det får bli i staccatoform kanske, ty nu väntar en god smörgås innan vi gör natt. (Nej, det är inte hälsosamt, men man sover himla gott efteråt. Pålägg? Visst! Cognacsmedwurst! Luktsalt kan jag tyvärr inte bjuda på.)

Men detta har dagen bjudit på. Ett besök på en plantskola i Kulladal (stadsdel i Malmö), dopp i poolen som inte är uppvärmd och iiiiskall. Igår två minuter, idag tre. 

Vi har bjudits på god middag (halloumi, curry, kikärtor, kokosmjölk,sötpotatis och goda kryddor för övrigt) och vi har suttit ute och druckit kaffe och ikväll bestämde 5-åringen och jag själv oss för att övernatta i den koja som fanns här från början, en där sonen lagt in golv. 

Om det var spännande? Det kan ni tro. 

Det pratades lika mycket som igår och jag förvarnade om att det kunde bli kyligt under natten, jo, det var okej att då bli inburen. 

Fåglar kvittrade .., vi hörde de ständiga flygplanen på väg till Kastrup och Öresundstågens susande till och från Köpenhamn. 

Vi såg en liten spindel i taket och jag hoppades att inga små eller större möss skulle komma  på besök, men det sa jag inte.

Efter kanske en halvtimme blev det tyst och jag hörde hur andningen förändrades. 

Så föll mörkret och det blev som vi trodde svalare och nu ligger han i sin säng, men ett l i t e t  äventyr blev det ändå. 


Tidigare i eftermiddag råkade vi hamna på någon kanal som visade Vi på Saltkråkan. Nej, det ville inte 5-åringen titta på. 

Nå.., programmet fortskred och ni kan tro att såväl han som minstingen satt som gjutna och tittade och looooog och blev lite orolig när Saltkråkebarnen smet in i Södermans hus och letade en klocka!! 

Plantskolan (Trädgårdspaletten) var så fin! Utanför kassadisken stod ett bord med gratisböcker och jag valde "Svensk konst efter 1945 ..." och jag tycker så mycket om den och ska ta med den på resan. 

Här en målning av Ola Billgren, 1972. 













Och här en av Sten Eklund, 1942. 

En på alla sätt och vis bra dag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint! Och bra att ni fick lov att gå in och inte var tvungna att härda ut. Här i Skåne lite längre österut var det så fint och härligt så länge solen var uppe och jag stod och såg på penséerna jag planterat och hörde fåglarna och gick egentligen bara in för att jag var så hungrig. Men en timme senare, vid halv nio, när jag bar ut soporna, var det ganska råfuktigt och inte inbjudande att bädda ute. Och nu vid fyra på morgonen regnar det försiktigt mot fönsterblecket och jag hoppas jag hinner somna om innan klockan ringer. / Annannan

Elisabet. sa...

Annannan:Du är alltså hemmavid! Hoppas att du får ha det skönt, på alla sätt och vis! Pv tillhör också trätoffelsläktet, vare sig han är på taket, på stegar, eller gör nånting annat.
Kojövernattningen blev toppen. Om man nu låg där 1 timme eller hel natt .., det är ju känslan som är det viktiga ,-)

Anonym sa...

Annannan: Helt omöjligt för mig att kommentera hos dig nu. Det är inte av ointresse. Elisabet