tisdag 18 juni 2024

Dagens fönster ...


I förrgår kom från Porto följande rader: "Är på guidad tur i mina egna kvarter. En historiker och en arkitekt som ordnar. (Architectours Porto). 

En av hennes bilder (ni förstår förstås vem det handlar om) visar en av guiderna, en stilig man i trekvartsbyxor, snygga röda sportskor,  solglasögon och en svart tröja och mannen håller  upp en svartvit bild, ja, kanske visar han hur platsen såg ut tidigare?

Men det är inte den bilden som ni ser här intill, nej, här är det en liten katt som står i ett öppet fönster och tittar ut!

Lustigt hur kaklet på väggen liksom tog slut, där vid fönstret?

Och himlen var ljust blå. 

Tack för bilden! säger jag.

4 kommentarer:

annannan sa...

Ja det var ju märkligt med kaklet, ser jag nu. (När jag tog bilden tänkte jag förstås bara på katten och på att jag inte skulle luta kameran.) Det är ju inget som tyder på att det här skulle vara två olika fastigheter. Ibland är sådana här sidoväggar inte alls fasadtäckta på något sätt för det är meningen att det ska komma upp en annan byggnad dikt intill, men det är ju definitivt inte förklaringen här eftersom det är ett fönster! Undrar om det var någon som räknade fel på beställninge en gång i tiden!

Det här lilla tvåmansföretaget ordnar fantastiska guidningar. Det här är den andra jag har varit på. Jag brukar själv gå i gränder och trappor, men Manuel (mannen på bilden du beskriver) går i ännu trängre gränder och märkligare trappor, sådana som jag undviker för att inte hamna i någons utedass eller tvättstuga. Dessutom har han gjort research för både historia och framtid, alltså stadsplanering. Jag lär mig massor.

Anonym sa...

Annannan: tror du att Manuel låter sig visas upp på ett dagens-fönster-bild? (Och tack som berättade vidare, hälsar Elisabet, just nu på Öresundståget.

WalkaboutSweden sa...

Så fascinerad jag blir av den här bildens motiv.
Gillar!

Anonym sa...

Walkaboutsweden: instämmer! /Elisabet