söndag 16 juni 2024

Helgdag ...


Medan vi inväntar bättre seglingsväder och helt fria dagar (hämtning av Edvin från förskolan, t.ex och möte med Vägföreningen), pysslar pv med annat. 

Att lägga ut skifferplattorna som bidat sin tid under ett helt år, är ju inte så dumt. Alldeles enkelt är det inte, för när vi prov-går har vi olika steglängd, men det har ändå löst sig rätt bra. 

Tyvärr är inte alla plattor formade så där som man önskar ha dem (lite lagom rundade), nåja det får gå ändå. 

Och nej, vi har inte grundat med sand och annat viktigt, han gräver ner dem i gräsmattan och så får vi helt enkelt fara med gräsklipparen över det hela. 

Varför inte en grusgång ..? kanske ni tänker. 

Nej, det är så vasst, jag vill ha det mjukt och solvarm skiffer är ju bara helt underbar. (Fanns hos jägmästargrannen Wretlind hemma i Malå, då, i ett annat liv. Hur ofta sprang jag inte barfota på deras skifferplattor när deras barnbarn Karin tillbringade några sommarveckor hos sin morfar och mormor, våra då närmaste grannar! Karin var uppvuxen i Oxelösund, hade massor med fräknar och alltid några marsvin med sig när hon kom. I många, många år kom vi att brevväxla. Hon bodde på Folkegatan 30. Jag tyckte väldigt mycket om henne. Och ja, jag vet att jag berättat det förut.)

Från Skåne kommer uppdatering vad beträffar staketbygget. Det blir nog fint. 

Tidigare idag: Fotbollsmatch för pojkar 10 år från Harplinge-Gullbrandstorp-Haverdal (går under benämningen HGH och i Harplinge bor ju Sonjas dotter Maria och det var hennes tvillingpojkar som nu spelade match, inte i samma lag, men för samma förening. Två matcher som pågick nästan samtidigt alltså. 

Vi hade med oss var sin brassestol, kaffe i termos, tunnbrödmackor och pv:s kärleksmums och det blev en hel del prat, hejarop och svårt med split-vision, då ena sonen spelade på planen alldeles intill och framför oss var det Elliots lag.

Och det kan jag säga, att vi fick se betydligt fler mål än vad som visats i Tyskland på fotbolls-EM!  Det  ena laget fick oavgjort med slutresultatet 8-8. Sexton mål alltså! (Motståndarna kom från Vinberg).

Så var den här dagen. En på alla sätt härlig söndag.

6 kommentarer:

mossfolk sa...

Haha, ja det där med att sitta vid en fotbollsplan, det har varit en stor del av mitt liv den senaste månaden. Mycket roligare än fotboll på tv… i alla fall när vädret är hyfsat ;)

Turtlan sa...

Vi har tagit hem några skifferplattor från stugan och bara lagt de på gräsmattan där vi har en liten gång. De ligger till sig efter ett tag och tycker att det blir stadigt så det räcker. Inget sand eller annat.

Elisabet. sa...

mossfolk: Ja, mycket roligare än vuxenfotboll! Och så duktiga dom är!

Elisabet. sa...

Turtlan: Pv gräver ut kanske 2 cm så plattorna hamnar ungefär i kant med gräsmattan. Vi hoppas på det bästa.

WalkaboutSweden sa...

Jag gillar att skifferplattorna är lite olika - det blir naturligt och fint.
Vi hade gjort precis likadant som Tomas, om vi skulle ha lagt ut plattor i trädgården. Varför krångla till det? ;)

Tack för trevligt och varierat inlägg (igen). ❤️

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: Nu blir han glad ,-)