fredag 19 juli 2024

Fredagkväll och "rejrunda" runt nejden ...


Plötsligt idag fick pv för sig att vi - i morgon, lördag - skulle segla iväg till Halmstad! Vi har en gång tidigare lagt till vid Nissans mynning, men nu tänkte han sig inne i stan. 

Då vi ändå hade andra ärenden åt det hållet, passade vi på att se hur där såg ut. 

Titta här bara, mellan den tyska och svenska båten skulle det kanske finnas plats och det fanns andra ställen också och perfekt att ligga längs-med.

Längs hela kajen stod enorma mängder med husbilar på rad Som vanligt satt äldre (läs: människor i vår ålder) utanför bilarna och ofta i sköna vilstolar och med ett glas vin eller något annat på ett bord mellan sig. Vi såg många hundar, såväl vid husbilarna som ombord på båtarna. 

På väg t i l l  stan  hamnade vi i världens bilkö vid en av rondellerna och alla bilister hade tydligen siktet inställt på "Brottet" några kilometer bort, där Benjamin Ingrosso skulle uppträda med början klockan 20.00. Och vi såg hur många som helst som kom cyklande åt samma håll .., vi såg fina sommarklänningar och kylväskor och brassestolar! Så mycket förväntan. 


Åt andra hållet såg det ut så här, men där ligger nog de som har fasta båtplatser.

Som alltid fascineras jag över hur enormt stora båtar (framför allt motorbåtar) som numera finns i hamnarna. 

I den lilla vita byggnaden till höger på bilden, finns tydligen duschmöjligheter och toaletter för båtgästerna.

Alldeles intill ligger också "Sjömanskyrkan", som ju inte är en kyrka i vanlig bemärkelse, mer som en samlingslokal.

Efteråt körde vi till Ecke och Britt och lämnade av lite paranojor .. ja, pannacottor, men det försnämnda var ju vad Britt i hastigheten kallade dem. 

Där blev vi nog kvar i en och en halv timme. Vad pratade vi om? Resor. Barnbarn. Albanien. Vägföreningens årsmöte. Trump och Biden. Ungefär så. 

En sväng förbi Sonja hann vi också med - pv hade gjort vansinnigt god fläskpannkaka tidigare idag och nu fick hon en bytta så det räcker till middag i morgon. Sen hemåt och solen på väg ned .., ja, innan vi ens hann hem hade den tackat för sig. Himlen var rödorangefärgad. 

Vi sa att det blir nog en fin dag i morgon.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En fin lördagsseglats önskar jag er! / Annannan

Elisabet. sa...

annannan: Det blev helt underbart .., lite väl spännande när vi skulle ta oss hem bara.