tisdag 24 juli 2012

Och så vände det ...

Kanske var det det skruttiga vädret som gjorde att jag kände mig så förfärligt trött och slut på förra veckan - denna min allra första semestervecka - och när det nu i söndags var dags att tänka på det bästa som hänt, så - förutom alla underbara bloggvänner som varit på besök -, så hittade jag liksom inte tillbaka till glädjen.

Alldeles tomt var det.

Och när alla hade åkt sin väg, satt jag i fåtöljen, jag hade anoraken på mig och tänkte att ...,  hur ska detta bli?

Idag vid elvatiden tog jag moppen och körde norrut mot Ugglarp och jag hade ingen jacka, utan bara blusen upptill .., och det var varmt och skönt och luften mer än ljummen och jag såg traktorer ute på stora åkern och jag såg Gulmåra och Mjölkört och massor med Blåklockor och när jag hade fyllt kassen med stooor broccoli, med färska morötter och underbart god potatis, tog jag inte raka spåret hem, utan vände ner mot havet, där det finns ett hundbad - Ugglarps hundbad -.

Till min förvåning stod där massor med bilar på själva stranden och där var gott om hundar och i luften svävade kite-surfing-segel.

Dessutom var sanden mjukare och vitare än den är här hos oss.
Det var mer som timglassand.

När jag sedan åkte hem igen, kändes det bara som  b ä s t.

Det kändes som sommar och som att idag var den allra första semesterdagen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Å så gott!!!!!!Åsa

Sven Teglund sa...

Vädret har stor betydelse ändå. Här är det kallt och blåser hårt från havet dag efter dag.....svårt att få den riktiga semesterkänslan. Men barnbarnen har byggt en fin koja, det har varit min glädje hittills!

Låter fint att sticka iväg med moppen så där. Vilken frihetskänsla!