onsdag 2 juli 2014

Litet brev från harry ....

Och så har jag fått åka båt med husse.

Hej!

Det är harry som skriver, ni kommer väl ihåg mig?
Om ni inte visste det, så är jag på nånting som heter semester just nu, det har jag aldrig varit förut och det är himla kul!

Först körde vi till landet Värmland och hälsade på Annica som var jättesnäll; vi fick bo i en sommarstuga och jag fick ligga på soffan och vila, det tycker jag var himla bussigt!
Och den där stugan låg vid en sjö, tänk, man kunde dricka det vattnet och det gjorde jag också - det smakade helt annorlunda än vattnet hemma i Stensjö -!

Igåreftermiddag kom vi till ett nytt land - det heter Jämtland -.
Här bor Gunnar, honom känner jag sen jag var valp och nyss hade kommit till det gula huset.
Gunnar har hönor och en tupp och jag skulle gärna vilja jaga dem lite, men det får jag inte, då blir Gunnar lite putt på mig och säger "harry! kom genast hit!"
Han har en läskig katt också.


Hon heter Vira och är mycket lurvigare än sigge och när vi kom hem från utflykten till Kretsloppshuset, då fräääässste Vira mot mig och sprang iväg.

Vid Kretsloppshuset mötte matte och husse och Gunnar en liten tös som kom med en burk där det låg en nyckelpiga och lite blad och några smultron.
Flickan sa att nyckelpigan hette Mormor.
Och flickans egen mormor heter Anita, berättade hon.



Mitt på dagen idag, då åkte vi till Rödön där mattes kompis Eva bor, mitt ute i skogen nästan.
Matte var jättenervös hela tiden .., hon sa - i bilen, alltså -, tänk om dom blir osams harry och Otis, tänk om dom biter varandra,men då sa husse att "ta det lugnt Elisabet, det där löser dom själva!"

När vi kom fram var Otis jättekaxig och skällde och jag gömde svansen och låtsades som om jag var pytteliten och inte det minsta farlig, men efter ett tag blev  j a g  lite tuffare och då lade sig Otis nästan under mig ..., och matte, hon var så lycklig, så lycklig och sa ..."Men pv, tänk att jag inte litade på ditt goda omdöme!", eller egentligen sa hon kanske inte just så .., men det var nog vad hon tänkte.

Otis matte Eva, hon bjöd på en chokladkaka och en slags tårta som jag gärna hade velat smaka, men matte, husse och Gunnar, dom tog om och om och om igen och brydde sig inte om att vara väluppfostrade och dom sa .."åååå, så fin tårtan är och så GOD!"

Sen åkte vi därifrån - då hade det börjat åska ganska mycket -.



Sist av allt, då körde vi förbi en liten by högt uppe, ja, nästan bland molnen .., och där stod flera kossor och matte skulle nödvändigtvis gå ut ur bilen och hon lät en av korna slicka hennes hand och hon kliade kon bakom öronen och sa "åååå, så fin du är!", men det tyckte inte jag .., jag bytte plats i baksätet och satte mig så långt bort från korna som möjligt, fast jag låtsades att det var av en annan anledning.
Nja, rädd var jag väl inte, men det var lite hemskt, det var det.

Husse och matte stod ute vid stängslet och sa hela tiden ..."men hjälp, så vackert här är!" och "titta på snöklädda fjällen där borta!" och husse pratade om hur fina skidspår man skulle kunna få om man bodde i det här landet, men det brydde matte sig aldrig om, hon bara gullade med korna.

Nu vet ni lite om hur jag har det.
Ikväll ska alla äta grillat hos Gunnars bror och hans fru.
Matte har fixat sallad och tzatziki, husse har skalat potatisen och Gunnar sköter nånting som heter "grillen".
Gunnars bror och hans fru är jättesnälla och bor alldeles här intill.

Nu orkar jag inte skriva mera.
Hälsningar till er alla, mest till Shejken i Steninge.

Er vän Harry.

6 kommentarer:

Jessica sa...

Underbar läsning! :)

Evas blogg sa...

Du var mig en fin hund du Harry. Och Otis låter kaxigare än vad han är. Han är en riktigt snäll hund, som du säkert märkte efter en stund. Ha en fortsatt fin semester. Hälsa husse och matte.

Tinnan sa...

Åh vad duktig han är på att beskriva sin semester, den där Harry. Vispen blir riktigt avundsjuk och vill omedelbart låna mattes mobil och blogga lite själv!

Lena sa...

Kära Harry! Vad trevligt du skriver om din semester. Jag bor också i landet Jämtland och tycker att det är extra roligt att läsa om ditt besök här i mitt land. Jag hoppas du får många fina doftrika dagar på din semester, många klappar från Lena

Elisabet. sa...

Jessica: tack-tack! från harry.

Eva: det var du också Otis, jag var lite skraj från början, men sen hade vi ju jättekul, särskilt inne bland granarna där ingen såg oss!

Tinnan: hälsa till Vispen!

Lena: jaså, du bor i Jämtland? Matte säger att här skulle hon kunna bo, om det inte vore så himla lång vinter, den tycker hon inte om. Tack för klappen, det var skönt må du tro!

Anonym sa...


SEmestra på Harry
Jag håller ställningarna här i söder


Vov Vov Hälsar schejken