torsdag 3 juli 2014

Livet ....

Den före detta stridspiloten som så småningom hamnade som flygkapten hos Linjeflyg.



Att tillbringa en kväll tillsammans med rara människor .., finns där - egentligen - nånting som gör hjärtat mer varmt? Så här skrev jag till den här bilden, det var på Instagram igårkväll:

"En helt ljuvlig kväll tillsammans med Gunnar, hans bror med hustru, pv och jag själv.
Allt möjligt pratar vi om; liv och död, kryssningar och bloggande.
Uppriktigt prat med hjärtan på vid gavel.
Mellan varven hurrar vi för den som har fyllt år .., överlevt en svår sjukdom .., för mina knän ., för pv:s hjärta och till med för harry.
En kväll att minnas blir det.
Tack livet!"



Och så blir det torsdagmorgon.
När jag vaknar och ställer mig vid fönstret, ser jag tranan spatsera omkring på lägdan (någon undrade i en kommentar vad en lägda var .., jo, det var nog du Lisbeth .., det är mer som en stor äng bara ..) och jag hör en irriterad tupp kuckelikua, nu får det vara nock, nu vill vi komma ut! och jag går nerför trappan, släpper ut hönor och tupp (som väntar med att komma ut, vad är nu detta för människa och hon låter så konstigt ...,?) och sist av allt blir det frukost i Gunnars kök.




Även idag väljer jag Tjuckmjölk, som är som barndomens fil, bara aningen tunnare.
Nu har pv cyklat iväg (med harry i släptåg) för att ge Kajsa och Emils katter mat.
Kajsa är ju brorsdotter till pv och hon och Emil har fått hyra ett timrat och rödmålat hus högst upp på en kulle och det ska jag säga er, att vackrare utsikt från en altan, det har jag nog aldrig skådat!

På programmet idag står en utflykt till Skärvångens bymejeri. 
Spännande!

1 kommentar:

Bert Bodin sa...

Jag undrade en gång om Skärvången, men fick aldrig något svar från Gunnar.

Heter det Skärv'ången, eller Skär'vången? Kanske du kan bistå. Och vad betyder ortnamnet egentligen? Finns det skära vångar, eller gäller det en skärv av någon ånga?

Där fick du en uppgift!