måndag 26 januari 2015

Tillökning ....

Bilden som vann en fototävling och nu hänger på ett museum i London. Andre brorsonen t.h. Hannes.

Ikväll har vi fått övernattningsbesök av pv:s brorson Anton, det är han som skymtar i mitten på bilden, med rastaflätor och iklädd shorts.

Anton är trettio år fyllda, Oxe och lika ointresserad av det senaste modet som sin farbror.
Han är snickare, bor på landet, har byggt sig ett eget hus, har höns, gris (ska bli flera), en hund som heter Sverker och kanske någon katt, men det är jag inte hundra på.

För tillfället bygger han på ett hus här i närheten av stan och kommer då att övernatta hos oss lite då och då. Som ikväll och i morgon.

Här är Sverker och lilla kattungen som han var så fin mot.

Sånt är trevligt.
Vi har suttit alla tre i vardagsrummet - Harry med huvudet i Antons knä - och pratat om allting från flickvänner, viktminskning, ekonomi, hobbies och allt möjligt annat. Ämnet tiggeri/fattigdom har också avhandlats, då vi nu för första gången har fått tiggare utanför affären där jag arbetar och reaktionerna från kunderna har varit oerhört blandade. Så det pratade vi också om.

Så har jag öppnat ett grönt kuvert och läst om någon som kanske har tappat fotfästet och efteråt tänkte jag ...., som så många gånger förut, att inget - absolut inget - vet vi om vad som väntar oss. Inte det minsta.
Och lika så bra är ju det.

Så har den här kvällen varit.

Norpad från Joannas sida (Joanna = syster, resp kusin till Hannes och Anton),

Mer om vinnarbilden kan man läsa här. 

3 kommentarer:

Monet sa...

Man förstår att bilden vann pris och hänger på museum. Den är oerhört bra och ljuset är fantastiskt! Som en renässansmålning. Roligt för er att ha den i familjen!

Steel City Anna sa...

Jaha, där är Jesusbarnet som får en gåva av vise männen tänkte jag när jag scrollade förbi först utan att läsa :) nåt med färgerna och ljuset. Nu har jag sett shorts och ölburkar och sånt, men jag tycker ändå det ser ut som nåt bibliskt :)

Elisabet. sa...

Steel City Anna: här kan man läsa mer om bilden.

http://www.theguardian.com/artanddesign/2014/nov/11/david-titlow-wins-taylor-wessing-photographic-portait-prize