måndag 21 september 2015

Måndagmorgon i september ...


Nej, jag är inte särskilt förtjust i rosor, jag tycker - helt ärligt - bättre om vilda blommor.
Men det är klart, när jag går i morgondaggen för att fånga ett fönster och upptäcker pv:s rosor i rabatten .., så .., ja, då är det svårt att säga "nej". 


På klädstrecket hänger klädnypor i såväl plast som trä.
I sommar har plastnyporna visat sina allra, allra sämsta sidor och enbart igår gick sju stycken sönder när pv tog in tvätten! Totalt värdelösa!
Den sista dagen på Bornholm, tidigt på morgonen i Svaneke, upptäckte jag en liten, liten butik där dörren stod på glänt och i en korg utanför låg klädnypor av trä.
Jag köpte tre förpackningar!
Aldrig mera plastnypor!


Jodå, det borde ha gallrats ännu mera .., men ändå, oj, så många äpplen vi får i år!

6 kommentarer:

mossfolk sa...

Och vi som hade så vansinnigt mycket äpplen förra året har knappt ett enda i år. Inte på något av träden. Men plommon däremot, det har vi fått mängder av!
Och jag älskar rosor. Det var nästan det första vi gjorde -grävde bort en igenvuxen perennrabatt och gjorde en rosenrabatt i stället.

Här försöker vi undan för undan byta ut plastsaker... i allafall när andra alternativ finns. Klädnypor i trä låg i mitt julklappspaket under granen ;)

Elisabet. sa...

mossfolk: det är precis tvärtom hos oss! Mycket äpplen och iofs mycket plommon, men dom har fjärilar och bin tagit hand om, så det är inte många som är söndertuggade:) Igår var det som ett fjärilshav i plommonträdet!
Rosor för mig är FÖR fina. För eleganta. Vi passar inte ihop.

Anonym sa...

När vi flyttade hit till radhuset för 25 år sen, så satt det ett gäng klädnypor i plast på torkvindan. Flera av dem finns kvar än! Det var säkert en extra giftig plast, men stark. Däremot de man köper numer håller knappt en säsong. ellem

Turtlan sa...

Jag tänkte inte på det där med rosor när vi flyttade hit till huset med den lilla tomten. Trots att rabatterna är bara några meter så var det en lucka när allt växt upp nu i sommar.

Jaha vad skavi ha där sa jag?

Rosor, klätterrosor sa M. Det är så fint och det hade han på förra stället.

Så så fick det bli. Rosor fixades och växer på. En färgklick bland allt det andra i rabatterna.

Steel City Anna sa...

Återgått till tränypor :) hänga tvätt är bland det bästa jag vet :)

Elisabet. sa...

ellem: säkert var det så att dom var bättre förr (allt var bättre förr, ju förr desto bättre, brukar pv skoja och säga ,-).

Turtlan: klängrosor skulle jag mer än gärna ha .., dom är så mycket "vildare"!

Steel City Anna: :) Håller med! Det är så sinnligt att hänga tvätt. Och jag blir lycklig av utomlandsbilder där tvätt hänger mellan husen.