söndag 20 september 2015

Mitt på dagen ...



Ja, ni förstår förstås vad som sig tilldragit haver.

Efteråt blev det termoskaffe i färgglada muggar, plus var sin giffel med glasyr.

Då - precis då - kom solen fram.


Vi sa att detta är det bästa av det bästa.

8 kommentarer:

mossfolk sa...

Det ser helt underbart ut! Är det något jag kan sakna här, så är det att det är så långt till vatten.

Kattis sa...

Känner mig inte det minsta lockad!

annannan sa...

Vi är tvillingsjälar i det här, Elisabet! Idag sprang jag lopp och efter det var jag för trött och för hungrig för att göra något annat än att dra raka vägen hem. Och i söndags var det oväder. Jag hoppas på nästa söndag...

Elisabet. sa...

mossfolk: det är klart att man kan trivas och bo bra även om man inte har en smö eller ett hav i närheten, men för mig är det en tanke som är i det närmaste totalt otänkbar :)

kattis: nej, det förstår jag .., jag tycker själv att det låter hemskt. Men så är det ju inte alls!

annannan: igår när jag körde till affären, tänkte jag på vad det är som gör att jag nästan inte uthärdar en dag utan ett kallbad, för just när jag kliver i, så känns det hemskt. Efter en stund infinner sig nåt slags vansinnigt behaglig känsla och man kanske blir bedövad? Men efteråt .., när jag man kliver upp och virar handduken om sig ..., det är som en drog .., jag blir så TOTALT avslappnad och känner hur energin liksom bara rusar in - eller inte energi -en slag stillsam glädje, tillfredsställelse, helt enkelt.
HUR ska det gå i vinter?

Anders sa...

Det går väl att såga vakar i Halland med?

Elisabet. sa...

Anders: det har inte med det att göra, för havet fryser sällan eller aldrig till, det har inte hänt många gånger. Däremot tar kommunen bort stegen på piren och att promenera ut i det iskalla vattnet, det är en pina värre än allt annat :) Om stegen fanns kvar längre in på vintern, hade det varit så mycket enklare.

gunnar i vaplan sa...

Dumt av kommunen att ta bort stegen för tänk om nån halkar i havet då på vintern och inte kan ta sig upp pga att inte stegen finns där den brukar finnas under sommarhalvåret. Känns som ett onödigt arbete med demontering och montering av en stege varje år.

Elisabet. sa...

Gunnar: jag tror att det är så att den inte ska slås sönder av isen, för NÄR det fryser till så är det ju nära land? Men den hade gärna fått vara kvar oktober ut i alla fall.