måndag 5 oktober 2015

Igår och idag ...

Först en arbetsdag nästan enbart vid kassan och lite lagom ångest över sånt som inte hinns med.
Vänliga kunder, somliga i shorts och sandaler och andra i täckjackor och tjocka halsdukar.
Barn som får glass.

En kundenkät har skickats till våra bonuskunder och den som lämnar in en besvarad enkät får ett paket kaffe som tack för hjälpen. På kontorsbordet ligger en stoooor hög med ikryssade svar och så kundens egna funderingar på vad som kan förbättras och vad som fungerar bra.
Hur intressant som helst är det!

Min brist på sömn kändes sannerligen av!
Under loppet av 25 minuter - när jag lämnade kassan för att dricka kaffe och tvär-fronta i mejeriet - lyckades jag med konststycket att förlägga den bärbara telefonen! Så vanvettigt irriterande!

Sagas danske kollega spelas v Thure Lindhart.född - 74 och Stenbock..

Kom hem vid halv nio .., tittade på danska serien Bron som den här gången kändes mindre rörigt (ja, än det första avsnittet) och jag tror att Sagas danske kollega kommer att bli bra som motspelare, ja, jag tyckte han var bra redan igår. Ibland tycker jag att Saga Norén spelar över, men man vänjer sig väl? Och ja, jag inser att det är meningen att hon ska vara just så här, men har man någonsin i sitt liv träffat en sån människa?
Inte jag, i alla fall.

Därefter Akuten, som handlade om strokepatienter, brutna revben och män som ..., ja, män som är så rara men ibland så ..., självgoda.



Så blir det måndagmorgon och pv kommer vid sextiden upp i sängkammaren och berättar om mötet med tre älgar vilka stod och kalasade på äpplen ute på gården. Kvistar ligger brutna lite här och där och mängder med frukt har dråsat på marken!


"En ko med två kalvar ..." tror jag att det var, säger pv som är så irriterad på det oväntade besöket.
Själv tycker jag att det är ganska spännande!
Hemma i Malå var renar inne i byn inget ovanligt, tvärtom, men  ä l g a r .., nej, aldrig!

Nu stundar en härlig vecka med nyheter om vilka som ska tilldelas årets Nobelpris; först ut är medicinpriset (eller fysiologi, välj själv).

Och i Marocko är människor våldsamt upprörda över vår regering som funderar på att erkänna Västsahara och Ikeas marockochef kan nog hålla sig för skratt .., ty nu blir det bojkott av svenska företag och varor.
Det är nog inte alldeles enkelt att vara utrikesminister och balansera på slak lina, tänker jag.

7 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

Bron håller många trådar öppna, och kommer nog att göra så länge. Saga är en favorit i Hjo.

Bloggblad sa...

Jag har tittat rätt länge på Akuten efter att du tipsade om det. Himla intressanta inblickar i människors liv. Jag blir starkt berörd av mångas livsöden. Men galningen som cyklade och tydligen inte värdesatte sitt liv högre än att vara mästare på cykel... Näe, det förstår jag inte.

Bert Bodin sa...

Jag är också lite förundrad över Saga. Hon är lite föööör mycket, tycker jag. Men precis som du, har heller inte jag träffat på en sådan personlighet. Vi får väl hoppas att de finns, för annars tappar ju serien trovärdighet. Det blir mer "fantasy" än deckare.

Den nye danske kollegan tycker jag verkar lite psykopatisk, så kanske är det seriens syfte att den ska innehålla ett persongalleri med stor bredd. Undrar när din personlighet dyker upp. ;-)

Men jag gillar serien i stort.

Tinnan sa...

Fniss... jag har en Saga Norén-karaktär i min klass. ( En elev ) Man vet aldrig vad hen ska säga eller göra men tokigt blir det ganska ofta.

Turtlan sa...

Jag tycker att Saga spelar sin karaktär mer nu än i förra omgångarna. Då märktes det inte så utmärkande som nu i omgång tre.

Den nya kollegan tycker jag är en riktigt skum sak. Ingen jag litar på ...

Men Uh så spännande det var i söndags. Satt och höll M i handen stundtals.

Elisabet. sa...

Andra året i Hjo, Bert i Luleå, Turtlan, Tinnan och Bloggblad: det är mycket nu .., Bron, Line of Duty (men det var sista avsnittet och där tappar man ju tilltron till alla människor i världen .., alla är skumma!), Akuten och säkerligen nånting mera. Bert: vi ska vara glada att min personlighet hålls borta från tv-serierna!

Kattis sa...

Jag har träffat på flera små Sagor i min yrkesroll, såväl flickor som pojkar, och fnissar precis så som Tinnan, så här hemmavid, lite på avstånd.