tisdag 22 december 2015

Dan före dan, före dan ...


Igår var det sista dagen för mig på jobbet, ja, fram tills nu på lördag klockan tre.
Det var inte långt ifrån att ångesten kom krypande enbart vid tanken på alla paket som skulle komma och hur skulle dom få plats .., men det ordnade sig.
Och lika roligt är det var gång man hämtar ett paket till en kund, ett paket där man tydligt ser att här är det julklappar ..., eller att det står att det är till barnbarnen si och så. Mängder med paket kommer från leksaksföretag!

Nåt större kaos var det inte heller bland kunderna.
Malin kollade datum på kolonialen och jag tog mig an ost, juice etc.

Det är Carina som är ansvarig för den avdelningen och jag har inte ord för hur mycket jag beundrar henne och hennes jobb! Tänk, att försöka få till rätt mängd varor inför julen eller andra storhelger när det gäller färskvaror!
Det får absolut inte bli för lite, men inte heller för mycket, så att det slutar med rent svinn.
Och det som gick bra i fjoljulas, kanske inte alls är nån storsäljare i år?

Carina sköter om beställningen på all sill, all ost (en stor avdelning), alla juicer och all yoghurt, hela mejerikylen och som om nu inte detta vore tillräckligt, så har hon hand om beställningen av allt bröd som vi själva gräddar och bara den biten fyller ett eget frysrum!
Mellan varven är hon också rastavlösare i kassan.

På samma sätt är det med Anne-Marie i charken.
Vilken ångest det måtte vara att få ordning på beställningarna!

Nåväl.
Kvällen susade iväg i en väldig fart och det blev många god-jul-önskningar från rara kunder och väl hemkommen bröt förkylningen från helvetet ut (tack snälle pv!), men nu är det ju så  .., att en kvinnlig förkylning inte går att jämföra med en manlig, så jag ska väl inte klaga.
Bara lite.

När jag blir förkyld, spränger det i såväl över, - som underkäken .., ja, det känns som om det är tandvärk i stället för fyllda bihålor!

Men nu stundar adventskalender (jag älskar den fortfarande, gårdagens 70-tal var på pricken fångat!), en skinkmacka (tunnbröd och Garants goda färdigkokta för 39:90 kilot) .., och så Västervikssenap, som fungerar precis som Nezeril nässpray.

6 kommentarer:

Eva i Tyresö sa...

Oj oj oj
Skulle du ha förkylningen nu?
Inget att göra åt mer än vila.

Tänk att det är så mycket att sköta i en affär.
Hur i all sin dar ska det där gå ihop?
Färskvarorna kan väl inte sparas alls? Kastas dom? Stadsmissionen?

Vilka mängder! Halva priset?
Inget mera bad blir det väl då?
Blir Carina nervös av detta?
Kram från Eva

Anonym sa...

Här i mitt hörn av världen är folk antingen genomförkylda å det grövsta eller så har de kräksjuka! Ingen höjdare någotdera. Själv hade jag en lite släng av magsjuka i helgen och hoppas att jag nu slipper det på länge, eller helst slipper det helt.
Ute är det isigt och någon plusgrad. Solen kan anas bakom skogen på andra sidan Storsjön och det känns som vilken aprildag som helst.
Nu väntar tvättstugan på mej så adjö så länge.
Krya på dej och önskar dej en skön ledighet.
Lena i Östersund

Evas blogg sa...

Vad tråkigt att du blev förkyld nu när du ska vara ledig. Hoppas det inte är flunsan. Ja tänk så mycket man inte ser när man går in i en affär. Varorna liksom bara finns där och man reflekterar inte över hur mycket jobb det ligger bakom. Kul att få höra hur det är, egentligen. Ha det nu så fint och du, krya på dig! Färsk ingefära är ett tips.

Steel City Anna sa...

Skrattade väldigt mycket åt sjuttiotalet, och åttiotalet idag var så bra också. Perfekt fångat.

Elisabet. sa...

Eva i Tyresö: ja, beroende på hur mycket som är kvar, så sätter vi ner antingen till 30% billigare, eller 50%. Sen slängs det. Alla som är ansvariga för färskvaror känner nog en inre oro ..., det är jättesvårt och tarvar lång erfarenhet att veta hur mycket eller lite som går åt.

Lena i Östersund: ja, det har varit likadant i landet Halland, med både det ena och det andra. Förkylning kan man ju ändå ta, men kräksjuka är ju fasan.

Eva på Frösön: ja, jag hoppas att det går över fort!

Steel City Anna: jag håller med! SOM vi skrattade åt såväl 70,- som 80-talet. Mycket igenkänning .., framför allt i kläder och hur det möblerades och åts.

Anonym sa...

Krya på dig!
Anna-Karin