söndag 20 december 2015

Söndag ...


Helgen blir så lugn, så lugn.
Lördagkväll är vi båda förbi av trötthet och ingenting förstår vi.
Och pv är ju förkyld, förstås.
Dagen har bjudit på storhandling och inköp av gran och inte så mycket mera.

Och så blir det söndag.
För mig ligger julafton hur långt bort som helst, det är som om jag blivit totalt "dygnsvill" och jag tänker att nu gäller det att gunga friskt i den nya gungstolen.

Vid halv tolv ringer friherrinnan och undrar om vi ska ta ett dopp, så det gör vi.
Det är östlig vind och gräsligt kallt i vattnet, men det underliga är att det är precis tvärtom när man kommer upp. Inte det minsta kylslaget!

Och vi åker hem till Stensjö och friherrinnan har med sig nybakade havrekex (efter alla åren i Skåne och nu i Halland upptäcker jag att jag numera säger "tjex" lika ofta som "kex") och vi sitter vid köksbordet med alla fyra adventsljusen tända och jag tänker att egentligen är ju detta allt som behövs.

Sen städas det lite.
Pv sitter vid pianot och klinkar .., kören Västanvind har konsert i Vallås kyrka, men jag blir kvar hemma och ska förbereda lite inför lillejulafton på tisdag.

Från Maria kommer ett sms .., vill vi följa med dem på Night of the Proms i Friends Arena den nittonde mars? Ååå, jag kollar i kalendern och ser att det just då är jobbarhelg, men kanske, kanske att man kan byta helg med någon annan, eller ordna det på nåt annat vis?

Nog vore det roligt.

Inga kommentarer: