lördag 26 december 2015

Efteråt ....


Ja, jag påstod bestämt att jag inte alls hade drabbats av någon julstress, men man kan ju ha fel, för så här - som på bilden - kändes det igårkväll. När allt var över.


Eller så här: med alla ljusen nedbrunna.
Men det blev ett härligt julfirande; det mest stillsamma hittills.Och tänk, att små tomtar av plast - tomtar som skiftar färg - kan sprida sån glädje!
Babsans lilla Noelle i Norge, hon säger i ett videoklipp att hon "bare  e l s k e r  Petter Northug!", och hon säger det med sån bravur.  Precis så är det med mig och dessa tomtar, inhandlade på Clas Ohlsons, 3 för 49:-.Från Skåne kom på julaftonen mina barns pappa och så Anders (som arbetat dag och såklart blev det ett väpnat rån som försenade ankomsten ...)  och det kan ju många tycka är underligt - hur kan man fira på det viset ! - men det tycker inte vi.
Och i Skåne firade pappans fru jul med sina fyra döttrar med familjer och släkt ..., i Ghana julade AP och Micke och i Upplands Väsby arbetade äldsta dottern bland yttepyttesmåttingar på KS .., Emma låg på en strand i Thailand och övriga var hos farmor och farfar på Ljungvägen.

När det sista programmet i årets julkalender (som jag älskade hela vägen fram!) sändes, togs detta upp med hur det kan se ut i olika familjer och hur olika man kan fira jul.
Alldeles varm i hjärtat blev jag!


Det blev ett på alla sätt och vis stillsamt julfirande.
Maten förstås .., och så satt vi i vardagsrummet och tittade lite på tv .., delade ut låtsasjulklappar - nytt och gammalt - ...,  Anders började bli sjuk .., jag kände mig bättre.

Igår, mitt på dagen, tog vi en tur ner till lilla hamnen.
Det var soligt och fint .., blåste rejält, så där så skummet  y r d e  från havet - det liknade snö! - och det var så vackert så där så man nästan tappade andan!
Och vågorna slog upp över klipporna .., harry sprang som en galning - vild av glädje att alla var med - och lilla Nelly fick spatt och sprang runt-runt-runt hon också och alla stod vi där och log.

Foto: pappan

Anders lär ska ha skägg fram tills i april och jag tycker att han kan ha det betydligt längre.

Foto: Anders

Andra har kortare skägg.Så här glad var lilla pigan!! Anders tog bilden.


När allt lagt sig till ro och skåneherrarna vänt söderut .., såg det ut så här i Gunnars Rum.
Tala om två utslagna kompisar!

Och nu är det lördag och jag ska arbeta från klockan två .., full fart till och med nästa fredag, frånsett min lediga onsdag.

Den nya almanackan har invigts.
Tisdagen den femte januari är det återbesök i Hässleholm för utprovning av den där skenan, eller bandaget som läkaren kallar det.
Och den nittonde mars är det "Night of the Proms" i Friends Arena - tack för det Maria -!
Det ska bli jätteroligt!  (Ja, om jag nu lyckas byta helg).

Och finns där någon som läser bloggar under julhelgen, så önskar jag er En God Fortsättning!

Från Turtlan i Karlstad kom vinster till glädjelotteriet, så lite senare idag ska jag lägga ut bilder på just dessa och så kan ni börja klura ut vad som gjorde er lite varma i hjärtat!
Jag kan på en gång säga vad som gjorde mitt hjärta varmt; det var den helt magiska insamlingen till flyktingar som kommit till USA och det är denna - i mina ögon - så fantastiske Brandon Stanton som drar igång allting.
Ibland tänker man ju .., "tänk om alla människor gav bara en femma var .., vad det skulle betyda!"  Precis så var det igår och förrgår med den här insamlingen.

16 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Vovvarna är så söta!

Gillade också sista avsnittet av julkalendern. De fick med en hel del om vår tid.

Eva i Tyresö sa...

Julkalendern var bra.
Mobiler paddor o familjekonstellationer.
Roligt att se det så tydligt.

Anonym sa...

Kalendern var bra för oss vuxna men tror inte alltför många små gillade den.Tycker att det är underbart att nu umgås som ni gör.Det är få förunnat att det fungerar.Babsan

Bert Bodin sa...

Längre skägg på sonen .....???

Tycker du talibaner är snygga också???

;-)

Jag kan för mitt liv inte förstå det där "modet". Unga killar med skägg ner till naveln. Ofta ovårdat och risigt. Nä - jag hoppas det går över. Snabbt!

AP sa...

Tycker det är fantastiskt om unga män dom inte är talibaner odlar skägg så slipper vi den stereotypen going forward.

Elisabet. sa...

Bert: jag håller helt med dottern AP! Jag tycker att det är oerhört manligt med mycket skägg. Men sonen skulle få ha vad som helst, så dkulle jag inte klaga på honom. Vilken frisyr eller hur människor väljer att klä sig, det bryr jag mig inte om. Jag är minst av allt någon stilikon!

AP sa...

Jag funderar mest varför vi har ett behov att förstå allt. Varför inte bara acceptera - särskilt när det gäller helt oskyldiga företeelser som inte skadar någon. Och att dra paralleler till talibaner, tycker vi ska tänka på hur vi medmänniskor bidrar till polarisering. Ibland slänger jag ur mig saker för att I nästa sekund några mig. Det som var ett oskykdigt skämt, hur skulle ett barn I narheten tolka det? Oavsett - heja olikheter!

cruella sa...

Klokt talat, AP och E. Jag blir illa till mods när jag hör folk döma andras utseende eller val av stil och attribut. Visst kan man ha åsikter men somligt är det lika bra att hålla inne med. God fortsättning alla!

Bert Bodin sa...

Ledsen att jag råkade ha en åsikt.

Elisabet. sa...

Bert: du får gärna ha dina synpunkter på vad som helst, det är väl mer sättet det skrivs på som åtminstone jag menar. Om jag ser en bild på din sambo och tycker att han ser hemsk ut i nån skjorta som just då är modern, ja, men inte måste jag väl då genast skriva att "fy, så hemskt det ser ut, hur KAN han?!"
Det är i alla fall det jag menar.

Cruella: precis!

God Fortsättning till er alla, oavsett vad ni tycker!

AP sa...

Bengt, ger man sin åsikt vill man väl att den ska bemötas annars är det ju bara sin egna varma luft som kommer ur ens mun man är intresserad av? Ytterst ointressant och outvecklande. Tack till alla i min närhet som ifrågasätter mängder av mina uttalanden.

Bert Bodin sa...

Observera att jag inte kritiserat Anders! Jag har bara uttryckt en jämförelse med en rörelse i Afghanistan om skägget på Anders blir långt.

Och vad gäller min sambo, så har han en del fula skjortor, liksom jag. Men vi använder dem kanske inte.

Tycke och smak måste man få ha. Och som information kan jag säga att jag tycker botoxläppar är fula också. Dessutom är jag fri att uttrycka det.

Elisabet. sa...

Jag vill dessutom göra en rättelse: jag är en hejare på att kritisera pv:s val av trasiga jeans där gylfen står på vid gavel och även hans jeansjacka, modell fodrad, som snart faller i bitar. Skriver jag det inte själv, lär han snart komma med ett uttalande :)

Bert, som fått nytt namn: ja, det är ju det där vad som är fult eller inte ,-)

AP (Anna Widner) sa...

Bert/Bengt: För mig är det ointressant vem det gäller. Det som däremot blev väldigt intressant för mig är hur vissa bara vill uttrycka sina åsikter utan att vilja utveckla sina tankar vidare utan försvara med "jag får tycka vad jag vill", inte vilja fundera åka vad man uttrycker och hur det landar. Så länge min åsikt är uttryckt. Meningslöst att kommentera vidare när det blir monolog. Drar man paralleller till talibaner i rådande läge i världen hade man kunnat tro dialog efterfrågades.

Bert Bodin sa...

AP/Anna Widner
Jag drar bara paralleller till hur talibaner förväntas (av dem själva) se ut. Inget annat.

Och du kan knappast förneka att likheterna finns, om du tittar dig omkring i närmaste stad.

Därmed avslutar jag den här debatten.

Dinah sa...

Å Anna, så roligt att se att du ifrågasätter. Sånt gillas.