lördag 19 december 2015

Litet brev från Nelly ...


Kommer ni ihåg mig?
Det är jag som är Nelly.
Nu har jag snart bott här i landet Halland i ett års tid och från början tyckte jag inte att det var så värst roligt, men nu trivs jag jättebra!
Harry och jag är bästa vänner; han vaktar och beskyddar mig när andra hundar kommer för nära, fast jag egentligen klarar mig själv och får gå lös och bara viftar på svansen när jag ser dom, men Harry, han morrar jättemycket och vill liksom visa att jag är hans bästa kompis.

Här finns även en katt som heter Sigge.
Jag hatade honom i början och jagade iväg honom så fort jag kunde och han var alltid så rädd för mig, det tyckte jag om.
Men så ..., ja, så blev jag biten av en orm i höstas och var nära att dö - det är sant, jag låg på ett djursjukhus alldeles ensam i ett litet bås och jag ville bara hem till Harry eller till Anna och Micke som är matte och husse på riktigt - och när jag då kom hem och var sjuk och eländig, då började Sigge att mopsa sig lite och nu är han inte längre rädd för mig.


Jag får på inga villkors vis morra åt honom, då läxar Elisabet upp mig.
Men när hon inte ser det ..., då brukar jag visa tänderna för Sigge om han kommer för nära och då behöver jag inte morra, då hoppar han genast upp på en stol eller på ett bord och låtsas som om jag inte finns.

Idag har jag fått en egen stol - den kallas för gungstol - och det är den ni ser på bilden längst uppe.
Först vågade jag inte hoppa upp i den, men sen tordes jag och jag har legat i den ganska länge.
Det var ännu värre att hoppa ner, för då gungade stolen till, så där som att den skulle tippa, men nu fixar jag det galant.

Elisabet har hört i ett radioprogram att om man gungar i en sån stol, då är risken mindre att man drabbas av nåt som heter demens, så nu ska både hon och jag gunga.
Dom köpte den idag på en loppis i stan.

Jag och Göran, vår granne. Jag gillar honom skarpt.

Jag ser ganska dåligt och jag hör dåligt också.
Ibland går jag nästan vilse och när vi är ute på promenad går jag hundra meter bakom Elisabet och Harry, men dom väntar alltid på mig, jag är ju elva år och blir tolv till våren.

Jag och Harry. Jag kollar på ekorren där ute.
Ja, nu vet ni lite hur jag har det.
Ikväll har förresten pv tagit in ett träd i huset, en gran.
Elisabet skrev på Facebook till en som heter Helena att .., nej, nej, inte tar hon -Elisabet  - in granen före den 23:e december, men det är precis vad hon har gjort. Eller vad pv har gjort. Matte bara kommenderar, ibland tycker jag synd om pv, för han är den snällaste jag vet, ja, näst efter Harry och Micke och Anna.

Nu ska jag gå och lägga mig.
Jag har förresten ett eget rum, det som förr var Gunnars rum.
Men Gunnar, han är ju i Afrika och ser krokodiler och flodhästar, så han bryr sig nog inte i att jag lånar hans säng.

God Jul till er alla! från er vän Nelly.

4 kommentarer:

bettankax sa...

Fina goa Nelly, jag tycker så mycket om dig även om vi aldrig har träffats. Alltid lika roligt att höra hur du har det och lever dina dagar.
Puss på nosen(fast det hade jag inte vågat göra)

Bloggblad sa...

Vad mysigt ni har det!

Anna-Lena sa...

Ja det var ju det där med principer ...

Monica i Lysekil sa...

Hej Nelly!
Så fint att få ett litet brev ifrån dig :-)
Du har tagit upp traditionen från pElle. Kommer du ihåg mig från besöket i somras? Jag tycker att det var så trevligt och mysigt att besöka er alla i det gula huset (men Sigge träffade jag ju inte). Din matte skickade ett så fint julkort till mig. Det är ett kort som visar när du och Harry sitter vid min sida när jag besökte er på sensommaren. Jag har skickat ett julkort till er allihopa, och du får be matte visa det för dig när det kommer.
Klappar och kramar till dig Nelly från Monica i Lysekil:-)
Ps. Jag har redan skrivit till din Elisabet-matte. Jag kan inte kommentera på mattes blogg från telefonen, men sitter nu vid en dator. Ds.