måndag 29 februari 2016

Inte det minsta slut i nån ruta ..


Dag 1 i Sälen och Patrik är generös och säger "du kan låna min dator Elisabet .., vi är klara nu".
Ja, i en timmes tid kanske har han och Hilda suttit och tittat på youtube-klipp inför morgondagens äventyr halvvasan. Det gäller att ladda! Fyrtiofem kilometer enkel väg och ingen av dem har åkt så lång, inte ens två mil, så det blir spännande.

Uppstigning vid halv sju, avfärd till sjön innan Oxberg vid kvart över åtta och klockan tio är det start.
Bjällran är redo .., det har kolhydratladdats och allt känns bra.
Just nu vallas skidor.

Och hon som inte åker längd eller slalom - i alla fall inte just nu - vad har hon gjort?
Jo, hon har ömsom ägnat sig åt hundrastning, ömsom suttit vid Gustavsbacken i en sån här fällbar stol och lapat sol och druckit kaffe och pratat med ett par från Stockholmstrakten som hade två fina collies och så har hon gått hem och ätit rester till lunch, därefter vänt åter till backen och då hade solen kommit fram på allvar, så då var det  s k ö n t  och sen har hon gjort en köttfärssås som fick mvg av pensionatsvärden (övriga äter veganskt) och nu hettar kinderna och det röda Zinfandelvinet var utomordentligt gott.
Dagens Nyheters stora korsord hanns också med och nästan hela GP:s (som var för enkelt).

Vi förvånas över att det är betydligt kortare köer i liften än tidigare år och färre bilar på den jättelika parkeringen. Helt klart mindre turister.

Nelly har varit som en solstråle och fick följa mig till backen; hon viftade glatt till precis alla som ägnade henne en blick (mest till damen två stolar bort som åt på en bulle) och en liten kille med skidglasögon blev ett äventyr för Nelly som nooooosade väldigt mycket på glaset.

Nu har det tittats på Akuten och jaghör grannarna prata - det är trivsamt, tycker jag - och  småbarnsfötter skuttar omkring där  på andra sidan väggen.

Ja, så blev det med "slut i rutan".
Ack, att man hade råd att köpa en sån här fin dator, det säger jag bara.

Ps. Tack för genom-rymden-sända fönster och tack Guy för ditt mejl angående Winai! Nu vet vi. Ds


4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Det där med längre och kortare köer i liftarna beror kanske på hur sportloven ligger i tid. Just nu är det norra Sverige som har lov. Vi åker inte söderut för att åka i backen.

Kanske var det annorlunda i fjol.

Anonym sa...


Ja då ser man fram emot dagsrapporter varje dag .Det ska bli kul


Friherrinnan

Elisabet. sa...

Bert: me stockholmarna har nu och här brukar det VIMLA av dem, men inte i år. Expediten i bageriet höll med. Det ÄR färre turister i år.

Bert Bodin sa...

Aha. Stockholm och Luleå brukar inte ha samma vecka. Därav min teori.