torsdag 3 mars 2016

Torsdag ....


Nu börjar det fyllas på här i stugan!
Igårkväll kom AP och Micke och Nelly visste inte till sig av glädje och slickade matte på kinden om och om igen och så blev det husses tur och sen var hon nära dem mesdt hela kvällen, ja, om det nu inte kom mat i vägen, alltså.

Det var kanske på instagram jag berättade om den lilla shoppingturen ner till själva centrum i Sälen.
Där inhandlades härliga vykort - design Jan Stenmark -, en liten närapå-dockskåpskaffekopp i underbar kulör (här ovanför) för ynka 25 kronor och den är säkert inte värd mera heller, men å, så jag tycker om den!
En alldeles riktig koskälla fick också följa med hem, jo, men det kändes bra.
Och en svala i trä - någon man eller kvinna i Kina har tydligen snidat ihop den - och den är så fin, så fin, så fin och hänger just nu fönstret ut mot gården, ja, måtte jag inte glömma den!Så här såg det ut i morse när jag tittade ut i morse.
Kanske femton centimeter nysnö .., vitt och fint!

Nu ska jag förbereda för rårakor med bacon och rårörd lingonsylt.
Ikväll vankas pasta på widnersvis.

Ps. Den nya, fina koppen invigdes vid halv-tolv-tiden, då SVT direktsände när kungen meddelade vad den nyfödde lille prinsen skulle heta. Jo, visserligen tycker jag att monarki är en förlegad institution, men det hjälps ju inte, oj, så roligt jag tycker sånt här är och jag förstår att jag inte är den enda som tittat på detta, säkerligen har såväl Gunnar i Jämtland som Bert i Luleå suttit som fastnaglade framför tv:n.  Och grattis även till alla andra som igår förvandlades till storasystrar eller i ett huj blev en storebror! Ds.

10 kommentarer:

bettankax sa...

Hahaha, jo jag är säker på att Bert och Gunnar intagit första parkett ;)

Bert Bodin sa...

Hörru Gunnar! Vad ska vi göra åt den här sammansvärjningen, tycker du?

Ska vi låta det vara. Ingen idé att tjafsa, för då blir det väl bara värre.

Eller en stämning, kanske ..... Kränkt!

gunnar i vaplan sa...

Jodu Bert. tror nog det är lugnast att ligga lite lågt i detta fall. Men nog tycker jag att det blev ett väldigt onödigt ståhej runt detta. T o m ekonominyheterna bröts i går kväll. Det är väl bara sånna här gånger och när det gäller sportsändningar som ordinarie tv/radioprogram blir flyttade.
Suck :-) ... och det ska väl döpas i direktsändning också ;-) !

Bert Bodin sa...

Förmodligen.

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bloggblad sa...

Du berättar så mysigt om vad ni har för er!
Eftersom kungen inte längre har makt, spelar det väl ingen roll att vi har dem kvar för att göra PR för Sverige? Skulle de känna sig tvingade kan de ju hoppa av.
En president är inte gratis, och när såna knäppgökar som Donald Trump kan komma ifråga, då ...

norbergianblue sa...

Jisses, vad sugen jag blev på rårakor med bacon! Får bli imorgon då, har 5:2-dag idag. Men Bert fastnaglad framför tv:n i rojalistisk yra? Den ironin var nästan i grövsta laget.Och visst är väl kungahuset en förlegad institution, frågan är väl vad alternativet skulle kosta oss.

Dinah sa...

Kosta oss? Är allt en fråga om pengar. Kanske prinsen skulle vilja ha ett annat jobb... Som den nuvarande kungen som säkert varit lyckligare om han fått hålla på med det han gillar.
Det är ju inte bara de ofantliga summor de kostar oss utan också detta att hålla människor i en sorts slaveri.

Rexxie sa...

Nåja, några "ofantliga" mängder med pengar är det inte. Det är ungefär 6 kr per svensk och år som går till Hovstaten, och ungefär lika mycket till Slottsstaten (som sköter underhållet av de kungliga slotten), och stora delar av Hovstatens kostnader går inte till kungen utan till 66 heltidsanställda.

Vad är det som säger att CG "fått hålla på med det han gillar"?? Gör verkligen t.ex alla vårdbiträden och lokalvårdare det? Är det deras stora intresse här i livet? För övrigt är det helt och hållet upp till kungen själv om han vill avgå!

Dinah sa...

Alla vårdbiträden och städare kanske inte gillar sitt jobb. Men de har i alla fall fått en annan chans att välja.
Nu gör han sig väl lika - han är väl för gammal för att orka med nåt annat jobb. Och troligen satt hans uppfostran hårt tidigare. Att göra sin plikt för riket.
Ett idiotiskt system är det med monarkin.