lördag 5 mars 2016

Lördag ....


Det blir en alldeles ljuvlig morgon det här.
Fyra av sex sitter vid bordet och pratar om allt möjligt; jag berättar om min skräck (eller i alla fall oro) för att drabbas av Alzheimer - precis som min mamma, moster och andra i släkten - och det pratas om baklänges procenträkning och sånt som är bra mycket mer komplicerat än så .., om långloppet i Marcialonga i Italien pratas det också och om nelly som är så morgontrött och så dagens äventyr. Och pv säger att han funderar på att gå ner i tid på jobbet .., att kanske arbeta tre dagar per vecka och sedan hoppa in som vikarie om det behövs.

När alla är uppstigna, blir det planläggning inför dagens skidåkning.
Alla utom jag själv och hundarna hoppar in i en av bilarna och ger sig av mot nånting som jag inte kommer ihåg namnet på (det börjar på V ..., minnestest ska inbokas) och så åker dom till Smågan och tillbaka, kanske två gånger, eller tre.
Utifrån gårdsplanen hörs skratt och prat .., jag frågar om Patrik har tagit med sig vantar och jodå, det är lugnt.Och jag tar nelly på lite längre promenad och aldrig har hon väl lullat på såååå sakta och när vi väl kommer hem till gårdsplanen, skuttar hon glatt till fel stuga (hon får följa på minnestestet) och sen till nästa stuga ..., tills hon hör AP ropa och blir det brått, oj, så hon skuttar! Det var AP som tog bilderna.

Nu stundar bortplockning av det mesta som inte ska användas idag .., och så ska stugan röjas och städas, men det blir i morgonbitti det.

Jag har snart läst ut "Sonen", som ballar ur lite på slutet men så tycker jag ofta att det är med bra böcker, när allt ska knytas samman.
Hos fjällbagarn har vi beställt fem semlor (den godaste mandelmassan i världen finns i dom semlorna) och så är vi då inne på sista dagen och kvällen här.

Ungefär så.


5 kommentarer:

Evas blogg sa...

det låter som om ni har en finfin vecka. Vilka åker långvasan i morgon? Pv?

Elisabet. sa...

Eva: ingen i sällskapet, vi åker hem. Pv var den ende som tänkt åka, men han fick startförbud. Alldeles nyss kom dom hem efter att ha åkt skidor .., så lyckliga!

Evas blogg sa...

Härligt! Fick han förbud av dig?

Elisabet. sa...

Eva: och av många andra - bloggvänner och vi andra -.

Anonym sa...

Vad bra att PV inte åker i morgon. Jättebra också att jobba mindre. Men PV ska inte gå ner i tjänst för det, utan be om sjukskrivning av en läkare som är insatt i hans hjärtproblem! Att med löneavdrag själv bekosta nedsättning i tjänst, för att ens hälsa inte klarar det krävande jobbet, är alldeles galet och det tar bort mycket av den kommande pensionen.
/Biggan utan inloggning