tisdag 17 maj 2016

En tisdagmorgon ....


Så här är det: jag verkligen  ä l s k a r  Instagram!
Inte nog med att där har samlats många av bloggvännerna, där vimlar av intressanta bilder från jordens alla hörn och kanter! Och småsnuttarna från DN med tips om sånt som är läsvärt, tycker jag också om. Suverän fotograf Anette Nantell.


På Instagram hittade jag gennine i New Mexico.
Hon inte bara tecknar de allra vackraste fåglar; hon håller på med keramik och läder och allt möjligt!
Hos den energiska kvinnan beställde jag ett tryck av hennes alster - det har nu hamnat inom glas och ram -.


Och tänk, så mycket roligt man kan ha med dom här telefonerna!
Nu har jag planer på att lära mig göra små filmer och då sa sonen att det fanns nånting som heter iMovie.
"Du har det på skärmen", sa han.
S o m   jag letade efter "eye-movie"!
Och jag sms:ade och sa att nääää, där fanns inte alls nån sån ikon och till slut .., fick väl sonen nog och skickade bilden här ovanför.
Jaha, ja.
Av alla röda ringar kan man kanske ana en viss irritation ,-)


I helgen som var tillbringade ovan nämnde son, tillsammans med ett gäng ystadkamrater, en natt utomhus. Det här är Rasmus och en av hans hundar och det var Rasmus som ordnat det hela.
Härliga bilder hade Anders tagit och tänk, att svartvitt i ett sommarlandskap fyllt med färger, kan bli så vackert!


En till svartvit bild mitt bland alla gyllengul raps!


Sista bilden.
Är det nånting jag verkligen har svårt att hitta, så är det trasmattor som inte är "grillriga" i färgerna.
Men plötsligt händer det!
På nätet snavar jag över den här ..., som dessutom finns i olika storlekar!
Halleluja!
Just så här vill jag att en trasmatta ska se ut!

Gomorron-tv, SVT.

Nej,  jag glömde den här!
För en tid sedan skrev jag att programledaren till höger i bild, Lennart Persson från Göteborg, hade en förmåga att helt ta över när han hade en kvinna som kollega i studion. Det blev liksom bara Lennar-Lennart-Lennart.
Det tycker jag inte längre; tvärtom!
Denne göteborgare har en förmåga - enligt mitt sätt att se det - att skapa en trivsam stämning i studion, oavsett vem han kamperar med. 

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad jag skrattar gott av igenkänningen, när du visar en bild på sonens röda ringar! på den skickade bilden.

Jaja...tids nog blir de också gamla/äldre. ;)

♥ Barbro/walkaboutsweden

Bloggblad sa...

Jag förstår bara inte hur effektiv med tiden du är! Du hinner ju allt! Instagram har jag lagt ner, det var bara samma bilder och texter som på facebook. Jag har fullt sjå att följa mina vänner på facebook. Jag är nog lite lat... när jag inte är i full gång med nåt projekt. Jag behöver massor av tom och tyst tid för att liksom hinna med mig själv.
Men jag skulle önska att jag hade mer engagemang med sånt som ligger utanför körer och textskrivande och uppträdanden....och facebook.

I kväll fick jag ledigt! Har varit rosslig och hostig i två veckor, men tänkte åka ner till lilla kören och kolla läget. Fyra av åtta sjuka...körledaren ringde återvud. Yippeee! Får vila rösten till nästa uppträdande i morgon. Klarade dagens utan hosta from hell som i torsdags...

Elisabet. sa...

Barbro/walkaboutsweden: härligt att det inte bara är hos undertecknad det händer ,-)

Bloggblad: men jag förstår inte hur du kan få fram en bild av att jag är effektiv! Jag är snabb på jobbet, men hemma tar jag det verkligen piano! När det gäller sociala medier, är det tvärtom för mig. Mindre facebook, mera Instagram. Mindre blogg också - tro det eller ej -! Dom där små filmerna jag pratade om, det var bara till mig själv ,-) Hoppas att du kryar på dig helt och hållet innan uppträdandet, som väl blir idag då? Många, många kunder har dragits med sega förkylningar och hosta som nästan aldrig tar slut.

Bloggblad sa...

Hehe...vi måste ha fått varandra om bakfoten helt...fast vi har träffats. Du tror ju att jag är igång och är effektiv också...
Framförandet igår gick helt utan hosta, den kom först på hemvägen. Luftrören gjorde i alla fall inte ont. I dag är det ännu ett snäpp bättre. Ska till nästa ställe där det börjar kl 14. Inte så långt att åka som igår.

Men uppladdning tar tid. Jag har sovit länge, ätit frukost sakta och legat i soffan och pratat med dottern i telefon länge.... Men diskmaskinen går, tröstar mig med att den är effektiv.

Elisabet. sa...

Bloggblad: men det kanske är så här, att man skriver när man gör nånting ,-)
Inte: idag har jag legat på soffan och läst Svensk Damtidning i en timmes tid och sen vände jag på mig och vilade en stund ,-)

lifeblog sa...

Så skönt att du vilar ibland!! (Ja, jag kan ju titta på katter som sover ......)
Just ikväll har jag laddat hem Instagram på telefonen - bara för den där tävlingen som postnord har om att få sin bild på frimärke - det var ju redan över 6000 bilder som skickats in .... men försöka duger! Ja, då skulle de skickas per Instagram. Så nu måste jag läsa på hur det funkar... och bredvid den där appen kom "Runkeeper" så nu har jag laddat hem den också! Ha-ha! Himmel vad teknisk man är. Har både iPad, Android-telefon och PC - skärmar i alla storlekar!! Nu börjar häggen blomma här! Undrar hur lång ledighet skomakaren får i år.
Lef & MÅ!

lifeblog sa...

PS
Tack för tipset om DN