lördag 21 maj 2016

Kalas för en pensionist ....


I förrgår fyllde Mymmel - Hildas mamma - pensionär och även om hon inte tänker sluta arbeta riktigt ännu, så skulle det i alla fall firas.
Ute i Grötvik , med havet inom dofthåll, arrenderar hon en liten stuga och där skulle kalaset hållas.
Det var vi, Patrik och Hilda och så Patriks rara föräldrar. Och så Nelly och Harry förstås.

Jag kom direkt från jobbet - det hade varit vanvettigt stressigt och ATG-maskinen slog bakut och ära vare Joakim som kom lite tidigare till jobbet och fixade det hela  -  tack vare ATG-supporten - och plötsligt, när vi skulle åka till kalaset, hittade jag inte min plånbok ., ja, men sen blev det avkoppling i ett par timmar.

Pensionisten bjöd på en rabarberkaka med färska björnbär och så bondkakor och nån slags chokladstänger och så satt vi där och surrade, allt medan en pallkrage monterades och jordgubbsplantor planterades (finurlig present av pv) och en huggkubbe hade hon önskat sig och även det fixade pv!

Nelly hade fullt sjå med att övervaka fikabordet.
Åååå, såna läckerheter där fanns!
Dom där kakorna, till exempel .., nog skulle dom smaka gott .., och varför skulle nu Patrik komma och lyfta ner henne, då, när hon precis spanat in kakfatet! Så tänkte hon nog.

På väg till bilen, när allt var över, mötte vi ett par i sjuttiårsåldern kanske, där kvinnan var ute på gångträning. Ja, jag frågade. Det visade sig att hon för fem år sedan hade drabbats av en stroke och hela hennes högra sida, plus talet, hade tagit rejält stryk. Vi förstod ändå det mesta av vad den vänliga kvinnan sa och hon vittnade om den frustration hon kunde känna, när orden inte ville komma rätt.

"Man blir så FÖRBANNAD!" sa hon.

Det var ett kort möte, men ändå, det kändes så varmt i hjärtat efteråt och hennes make såg ut att vara som en nallebjörn, så snäll och fin!

När vi hade åkt en stund, sa jag till pv att när man själv går i pension, då kanske man kan vara volontär och hjälpa till med just såna saker .., gå på promenader med människor som annars kanske inte får vara ute så ofta. (Nu gällde det inte henne, men rent allmänt). Då blir ju tillvaron mer meningsfylld.

Nu är det kväller .., mitt kommande schema ser ut som följer: idag var det lördag och arbetsdag .., sen vankas jobb söndag, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, ledig lördag, sen söndag, måndag, tisdag, torsdag och fredag och ledig helg! Många har åkt på semester och nu är det bara att bita ihop. Lite som en utmaning känns det. Ja, ja. Det blir nog bra.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Låter skitjobbigt . Tänker på ditt knä.

Kram Friherrinnan������

Elisabet. sa...

Friherrinnan: ja, det blir nog kämpigt, men det ska gå bra, det har jag bestämt. Det är ju en kort tid, sen blir det vila och snart semester :)
Bad i morgon, innan jag börjar klockan 14.30?

Mian sa...

Jisses vilka arbetsperioder. Låter väldigt kämpigt. Blir väl minst heltid för dig nu, eller?

Mian sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.