torsdag 12 januari 2017

Ledig dag två av tre ....


Mitten av januari kan bli hur som helst.
Det kan bli hysteriskt mycket vinter med snödrev och elände, men det kan också bli som idag:
strålande sol, mörkblå himmel och skator som - borta vid dungen i mitten av bilden, just där näktergalen håller till i maj - tjafsar med varandra och flyger hit och dit och upp och ner.

Och solen i ryggen eller snett från sidan och en känsla av att .., ja, om en månad eller så eller lite mera, kan lärkan vara här, jo, det har verkligen hänt!


I vänster anoraksficka har jag en plastpåse fylld med morotshalvor och frånsett hästen längst bort i bilden, kommer alla fram och får sig lite godis. Morötter är mums! Äppelhalvor också!
Nelly är inte det minsta rädd för hästar och när den här hästen (på bilden) tappar moroten som då faller till marken, får Nelly brått att försöka norpa åt sig den ..., och hästen tittar förvånat på den där lilla lurvtussen och nooooosar försiktigt på henne, ja, innan nelly upptäcker att det inte var en köttbulle utan nånting som inte lockar så där värst.


Tidigare idag våffelfika hos friherrinnan.
Hos henne är det nu sista svängen med jul, fast grisstaken som en man i Steninge gjort, den funderar hon på att ha kvar hela året, bara byta ut det röda sidenbandet mot nånting annat.

Från hennes fönster mot väster ser vi hur stormigt havet är .., och alldeles grönfärgat!


Och så en sväng till affären. 
(Apropå affärer, så kan ni ju titta in hos steelcityanna och jämföra era matpriser med hennes. Hur intressant som helst. Nu måste jag kolla upp vad det brittiska pundet står i för kurs, jag tänkte nog euro när jag jämförde.)

Friherrinnans trotjänare - hennes gamla Saab - har insomnat för gott, så vi gör sällskap till Haverdal.
Nu får hon åka Toyota.
Ute på lagret blir det en stunds småprat tillsammans med Anne-Marie och Erik.
Jag har som vanligt fin-skorna på mig, jodå, det är inte ett dugg kallt ute, men jag går inte i sandaler när jag rastar hundarna, bara så ni vet ,-)


2 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Så fint väder du hade idag. Här var det bara grått med duggregn.
Trist med friherrinnans bil. Ska hon börja cykla nu?

Ulrika sa...

Fy vad tråkigt med bilen! Jag ska besiktiga min skrutt nu i januari...huga. :-D