onsdag 11 januari 2017

Ovädersdag .....


Så är den härliga tredagarsledigheten här igen!
Tänk, vad tiden susar iväg!

Igår jobb tillsammans med Malin och till vår stora förvåning var det hela tiden en strid ström med kunder - två veckor innan lön! - och först klockan halv sex kunde jag lösa av Cornelia i charken och inte förrän strax efter sju kunde jag ägna mig åt mejeriet.

När ingen kund skulle ha skivad picksalami eller sotarskinka, sprang jag iväg och fyllde på frukt - så gott det nu gick - och just på det sättet fick vi pussla ihop kvällen .., och Malin ägnade sig åt datumkoll när kundströmmen lugnat ner sig och hon stod i kassan.

Såna skåpdörrar i köket hade grannen Sylvia när jag var liten. Jag tyckte att dom var så fina!

Och så har vi fått nya inrikes frimärken!!
Helt underbara är dom och jag höll upp och visade för några kunder i kassan - det är mest kvinnor som bryr sig i hur frimärken ser ut - och dom här fick klart godkänt!
Illustratören heter Henning Trollbäck och klicka gärna in er här, så får ni se vad den mannen har åstadkommit!  Och tydligen är det samme man som stod för årets julfrimärken.

Så här skriver Sveriges Filatelistförbund om dom nya märkena:

"Frimärkena Retro lyfter fram tidigare trender och moden. För att placera motiven i nutid har de kryddats med moderna saker som platt-TV, mobil och laptop. Närvaron av moderna föremål illustrerar den dialog mellan gammalt och nytt som förekommer i de flesta hem.
– Passionen för retro finns idag hos många unga familjer, som min egen. Vi har både stringbokhyllor och klassiska porslinsserier hemma, säger illustratören Henning Trollbäck som format retrotemat till en vandring genom en bostad från hallen via köket till vardagsrummet."

Ja, lite så var det igår. 
Bäst av allt var ändå lilla Felicia som kom från dagis eller förskolan och visade sitt skrivhäfte där hon ritat av sin hand och där var en teckning som visade Felicias mamma och pappa och ååå, så jag önskade att jag hade haft kameran i närheten, men det hade jag inte.

Och så kom Liv och handlade med sin pappa.
Liv som är fem år och som jag nästan alltid velat kalla Siri, men  nu har jag lärt mig.
Nu är klockan snart halv tolv .., jag sov nästan inget alls natten mot idag (måste vara nya medicinen) och har nu på förmiddagen ringt Hässleholm och pratat med M som är nån slags samordnare och hon sa att jag inte är bortglömd och jag berättade hur svårt det är just nu och att det är med nöd och näppe jag tar mig upp för trappan till övervåningen.

Jag, som hatar att "ligga på", var illröd om kinderna när samtalet var slut.

"Ni har mig väl ändå i en kö ...?" sa jag.

Jodå, det lär jag vara.
Vi får väl se vad som händer.


8 kommentarer:

Turtlan sa...

Det var inte så att folk passa på att handla innan snöovädret kommer?

Elisabet. sa...

Turtlan: det .. och en kombiantion av att vi den här veckan har många tiokronorsvaror .., köttbullar 350 gram, t.ex och nudlar för 5 kr/paketet .., sånt.

Eva i Tyresö sa...

Måtte det bli av att fixa ditt knä! Vi hoppas på det bästa.
Man lever ju bara en gång!!!!!helst utan värk.
Såg du Oskar o Greta i tv häromkvällen Tom Alandh
Mycket bra.

Steel City Anna sa...

Verkligen fina frimärken!

Monet sa...

Heja dig Elisabeth som trots att du blir illröd om kinderna ändå nu står på dig. Du får nog räkna med att det inte bara hjälper att ringa en gång - det är faktiskt bara tjat som gäller!! Stort Lycka Till nu!!

Elisabet. sa...

Eva: jo, vi såg det och njöt storligen!

Monet: ja, det kan jag säga dig Monet, att aldrig att jag kommer att ringa ännu en gång, det tror jag inte. Jag satt länge och tog sats innan jag till slut slog telefonnumret :)

Monet sa...

Det man nog hända att du blir tvungen. Du får väl i så fall be pv, eller ännu bättre gå via sköterska eller doktor på din vårdcentral som får beskriva ditt smärtläge och be dem ge dig tid snarast. Detta är ju inget som blir bättre av att vänta, går du längre till så här är risken att du börjar kompensera genom att halta och linka och därigenom få problem längre fram med ditt "friska" knä. Och det vill du ju Inte !! Jag skulle också i det här läget ta det försiktigt med promenaderna. Det är visserligen bra att hålla sig i gång men du har en så pass besvärlig feloperation att går du för mycket, för länge och med för hög belastning (typ mjölkkyl) förvärras din skada. Vi vet, både jag och B har nu dåliga knän och får en helt annan typ av rekommendationer än den som ges i Sverige. Som jag redan tidigare berättat för dig om.

Elisabet. sa...

Monet: halta och linka gör jag redan och det vet dom om; på jobbet haltar jag i princip sista två timmarna och några långa promenader blir det inte heller - lillrundan i sakta mak och ner till havet - inte som förut, det finns inte en chans i världen. Nåja, jag hoppas verkligen, verkligen att det snart ligger en kallelse till narkosläkaren i brevlådan, då känns det som en ljusning.