lördag 25 mars 2017

Bästa dagen på länge ...!


Det var idag vi skulle få besked; skulle Nelly piggna på sig eller kanske var det dags att ta farväl.Vaknade vid fyratiden natten mot idag och hade sån ångest så det går inte att beskriva.
Skrollade runt på instagram och upptäckte att AP också varit vaken - hon som ju är Nellys Riktiga Matte - och har haft hand om henne i elva av dom tretton åren.

Och så gick timmarna här på förmiddan.
Jag stod i badrummet och knäppte händerna och jag skakade som ett asplöv .., och så ringde två mobiler samtidigt, både min och pv:s .

Det finns faktiskt inte ord för den glädje jag kände när jag - under samtalets gång - förstod hur läget var. Hon skulle få komma hem idag .., hon hade ätit mat och ska nu gå på skon-kost!

När världen brinner; när småttingar i Mosul bombas till döds eller skadas för livet .., när någon vettvilling löper amok med sin bil och prejar ner människor på Westminster Bridge i London .., när människor svälter och kämpar för sina liv .., då kan det tyckas (eller kännas) som ett hån .., detta att bli så ledsen när en liten hund blir sjuk.

Men det är ju så det är; att en hund eller katt eller en liten hamster, blir så småningom en familjemedlem som har ett bo längst inne i hjärtat!

Det ena behöver kanske inte ta ut det andra?

När pv lagt på luren blev det kramkalas och två vuxna människor som började gråta och nu blir det kaffe och kaka i solskenet och tänk, att någon Högre Makt kanske hade tid ändå att gå in på lagret och där, på hyllan där det står "Små och större under", plockades det fram en liten mirakelburk och så fungerade det!

S o m   jag önskar att det skulle fungera för alla andra också; alla som är lika oroliga just den här dagen och alla andra dagar!

#halvtrefårvihämtahenne


13 kommentarer:

Rexxie sa...

<3

Rexxie sa...

Nähä, det blev inget hjärta, inte hos mig i alla fall! Kram!

Bert Bodin sa...

Så skönt! Hälsa Nelly!

Eva i Tyresö sa...

Å så skönt. Stor kram från Eva o Ulf

Bloggblad sa...

Klart att man måste få ha sina sorger och glädjeämnen utan att hela tiden jämföra med andras lidande. De flesta önskar väl både sig själva och andra lycka, och när man nån gång verkligen känner sig lycklig tycker jag att man ska njuta av det och få energi av det och inte vifta bort det för att världen brinner. Världen behöver många starka och lyckliga människor.

Jag var lite känsloinkontinent igår när jag slutade mitt långa vikariat, trots att jag har det så himla bra som pensionär. Det går ju inte att jämföra med att bli arbetslös eller få sparken precis, men just igår var det sorgligt. I dag är jag nöjd och glad igen. Och njuter av det utan dåligt samvete.

Skönt att ni får tillbaka familjemedlemmen!

Monica i Lysekil sa...

Åh, så härligt!!

Så fint att lilla Nelly-gumman får komma hem igen!

Kramar till Nelly och hela hennes familj

mossfolk sa...

U n d e r b a r t!!!

AP sa...

Världens bästa Nelly. Så avgrundsorolig jag varit. Så avgrundsledsen. Vilken tur du har som bor i bästa familjen som tar så få fint hand om en gammal dam. Underbaraste Nelly!

Turtlan sa...

Jag tror och hört att det har med avstånd att göra. Ju närmre det är ju mer berörs man.

Tex så lyssnar vi och berörs mer av händelsen i London häromdagen. Jämfört med att i tex Syrien och i Nigeria så dör det lika många varje dag i krig och terror men det lyssnar vi mindre på på nyheterna. Händelsen i London är en liten tragedi jämfört med de tusentals som dör i alla krig men vi berörs mer av det.

Nelly är dig så nära och då berörs man mycket mer. Mer än man kanske trodde man skulle göra t o m.

Känner att jag är närapå lite stel och teoretisk nu, inte menat så! Tänkte som en slags förklaringsmodell :-)

Skönt att gumman är hemma och förstår att det är en lättnad! Sov så gott inatt nu!

Anonym sa...

Det är klart man blir orolig och ledsen när någon man älskar är dålig. Människa eller fyrbening.
Det handlar ju om kärlek. Punkt.
Och kärlek kan världen inte få för mycket av.

Jag skrek rakt ut här igår och skrämde slag på mina fyrbeningar, :) när jag läste att Nelly är ok.
UNDERBART!!!

Kram!

/Ulrika

Babsan sa...

❤️❤️❤️❤️

Elisabet. sa...

Rexxie, Bert, Turtlan, Ulrika, AP, Bloggblad, mossfolk, Monica i Lysekil, Eva i Tyresö: tack alla rara! Och att jag jämför med Syrien etc, beror på att jag ibland skäms över hur egofixerad man blir; när världen liksom går i bitar, går man sönder för en liten hund! Och nej, man kan inte jämföra .., och jag förstår precis hur du menar Turtlan, det är ju så det är! Kram till er alla!

Barbro sa...

Tur att (mina) näsdukar aldrig tar slut...

♥ ♥ ♥

Barbro