fredag 24 mars 2017

En förmiddag i slutet av mars ....


Ja, jag vet, jag skriver det så ofta, men det är ju verkligen så - det är ett obestridligt faktum - detta att dagarna bara  r u s a r  iväg! Snart två veckor sedan jag var i Hässleholm! Otroligt!

Mindre och mindre smärtstillande behövs; ett långtidsverkande morfinpiller till natten, men för övrigt är det sparsamt med tabletter. Och jordnötsbollen gör nog verkan, det tror jag.

Livet hemmavid blir tämligen enformigt. Det har jag också skrivit om.
Frukost för mig själv (är jag uppe samtidigt som pv, kan han hjälpa mig att bära kaffekoppen och asietten till rummet) och jag tänker på alla möjliga och kanske omöjliga uppfinningar som man kunde vidareutveckla, allt för att underlätta när man går omkring med kryckor som alltid dråsar i golvet!

Lite gomorron-tv .., jag ringer ett samtal till medborgarskolan och säger att det där kravet på 444:- som jag fick igår, det gäller inte, jo, men jag fick ett löfte av två olika representanter för just m-skolan, att anmälan till kursen skulle dras tillbaka, då jag fått kallelse till operation och köra bil till Halmstad för att gå kurs, det är ju liksom uteslutet.

Kvinnan som svarade var vänlig, men kunde inte på egen hand dra tillbaka den här fakturan, utan jag skulle förhoppningsvis få tala med någon "Stefan E" (som var en av dem som lovade ...). Måtte han nu inte vara utomlands på semester, ty kravbrevet avslutas med hot om Intrum Justitia och där har jag ingen lust att hamna.

Inget nytt om lillpiggan som ligger i Slöinge; men det ska väl gås rond och undersökas.
Vi hoppas på det bästa.

Och nu?
Nu blir det en liten promenad ute i solskenet ....., jag ska sedan sätta mig i trädgårdsstolen och njuta av fågelkvitter och ljumma vindar.

4 kommentarer:

Monet sa...

Det bästa att göra i såna lägen är att kort skriva till företaget och redogöra för vad som sagts och säga att du bestrider fakturan. Då kan de inte göra något. Bäst att dokumentera sånt här. Om du orkar. Tankar till Nelly.

Elisabet. sa...

Monet: det är redan gjort!

Bert Bodin sa...

Precis som Monet skriver. Att bestrida ( och använd gärna det ordet ) via mejl är viktigt.

Jag fick till och med ett inkassokrav från en inkassofirma gällande en faktura från landstinget, som betalats 9 dagar efter förfallodagen pga att jag skrivit in ett felaktigt datum för betalning. Ingen påminnelse - nej, inkasso på stört, med extra avgifter förstås och hot om kronofogde. Hårda pix!

Men de fick tji. Jag bestred. De gjorde utredning och allt avskrevs. Jag hade ju betalt om än lit försent.

mossfolk sa...

Åh, jag tänker så mycket på Nelly. Måtte hon få hänga med ett tag till!