måndag 10 april 2017

Börja om från början ...


Avdelningen sömnproblem: det är ju tämligen självklart att om man vilar middag på dagen, så kan det bli knepigare att somna på kvällen. Igår höll jag mig vaken precis hela tiden, gick i säng vid tiotiden och sen var det hopplöst att stämma träff med John Blund.
När  klockan var kring midnatt gick jag ner till Nelly som låg ihopkurad och sov så gott på soffan Ektorp .., jag tittade på Mastersfinalen i USA - enormt spännande var det!! - därefter ett helt underligt program som handlade om "våra pinsamma kroppar" (amerikanskt förstås) där man fick följa människor som hade diverse problem med bröst, penisar och annat.

Vid 3-tiden gick jag upp till sängkammaren igen .., drog för gardinerna så att månskenet skulle hålla sig borta och låg sedan och tänkte på allt och inget. På affären också. Tänkte att nu stundar påsk; nu får vi inte glömma att ta hem färska kryddor som timjan, rosmarin och mynta ., och färska rädisor och annat som det går mycket av .

Halv nio kom pv upp och sa att jag glömt stänga köksfönstret som - när han kom ner på morgonen - stod helt öppet. Jaha, ja. Det var mycket som gick fel för mig igår. En skåpdörr till köket lyckades jag fördärva också och som pricken över i hade en hårklämma hamnat i tvättmaskinen och så fick husets herre ta sig an detta. Ja, jag låg liksom inte på plus, det kan jag säga ,-)

Än värre blir det senare idag.
Nu stundar nämligen röjning och släp är bokad och ska hämtas vid 12-tiden.

Halleluja!

(Och i Egypten har mer än fyrtio människor dödats i ett bombattentat i två kyrkor. Den artikeln hamnar långt ner .., ja, under "Zlatans nya klassmål"på Aftonbladets webb.)

5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det där piggare framåt natten, det kan jag det mesta om... men eftersom sömn är hälsa, räknar jag insomningspiller som hälsokost. Speciellt när fullmånen är på g.

Elisabet. sa...

Bloggblad: för mig spelar det ingen roll så länge jag är sjukskriven, men fy, fasen för alla som ska upp i ottan och inte kan sova på nätterna! Insomningspiller kanske inte vore så dumt?

Monet sa...

Jag har för första gången i livet fått insomningspiller. Imovan. Fick på sjukhuset redan. Eftrrsom jag fortfarande, efter snart fyra veckor är kvar i sängen hela dagarna (sover dock inte på dan) är det ändå svårt att somna. Hela operationen och dess efterdyningar gör sig också ständigt påminda och förhindrar sömnen. Med piller under kortare period blir det lättare att somna.Bra för läkningen känner jag. Du kan säkert få av din doktor också. Hoppas det!

Steel City Anna sa...

Jag ar tacksam att jag sover som en bebis. Hoppas det loser sej for dej, ja detta med nyheter och hur de varderas, knepigt ar det.

Elisabet. sa...

Monet: det börjar bli nåt slags varannan-natts-sömn för min del .., jag ska försöka att få nån ordning på det och om inte .., så ska jag höra med Ulrike på vårdcentralen om det möjligen går att få hjälp?

Steel City Anna: du får säga som pv, att "ett gott samvete skänker god sömn" :)