söndag 9 april 2017

Liten utflykt till Skåne ...

Två Jungfrumän, mellanbarn och båda har två bröder; en storebror och en lillebror.


Mulet på ditvägen, men just innan vi närmar oss Helsingborg dyker solen upp och himlen blir blå och åkrarna är dammtorra och här och där ser man stora jordbruksmaskiner - jättelika är dom - och dammet yr och jorden är ljust brun. Man tänker att snart  m å s t e   det komma regn!

Det skiljer tretton minuter mellan Mejas husse (som kommer körande från Ystad) och oss själva och Meja blir förstås överlycklig när hon ser vem som kliver ut ur den vita Kian .., åååå, är det självaste husse!!

Sen tar vi en gemensam fika/lunch inne på Ikea.
Mina barns pappa väljer en kopp kaffe, medan pv och jag själv tar var sin rödspätta med potatis, lite sås/dressing och kanske tretton (max) små gröna ärtor. Nåja, gott ändå.

Och jag tänker att livet är gott när jag ser dom här två männen som sitter mitt emot mig.
Den ene är pappa till mina barn och med honom har jag haft ett jättelångt förhållande/äktenskap, det hann bli silverbröllop och fler år än så och snart har jag tillbringat nio år tillsammans med pv, det är fullkomligt otroligt så fort tiden går!

Vad pratar vi om?
Segelbåtar, sjösättning, Portugal, god mat, bra priser, viktuppgång, träning, Toughest i Malmö, hundarna och terrordåd.


Att spankulera omkring på Ikea är rena döden i grytan om man har kryckor och fastän vi vet precis vad vi ska ha, blir det tröttsamt i benet. Rullgardiner och hyllplan/konsoller var det viktigaste, men som alltid hamnar fler saker än så i den gula plastbagen.
En slags rullvagn  i tre plan som ska stå i badrummet (hittade jag) ..., en gratängform .., rullgardinen och några skärbrädor .., ja, men det är allt.

Efteråt - då stannar jag i bilen - skyndar sig pv in på Väla och handlar upp lite från ett presentkort.
När jag sedan kikar in i påsen från Team Sportia upptäcker jag ett par jättefina blå shorts och en t-shirt med samma mönster som badrumsvågen - nåt slags marmorerat - och jag säger inget om den saken, men tänker desto mera.
Ja, ja.
Han tycker väl att min gudrun-sjödén-tunika är måttligt vacker, så det jämnar säkerligen ut sig.

Nu ska glada hundar få middag, allt medan rullvagnen Molger monteras och sen ska det väl blir liiite mera ordning och reda i badrummet. Kanske.

1 kommentar:

christel sa...

Men varför lånade ni inte rullstolen?
Det gjorde mannen och jag när mitt knä var som värst. Sen var han ganska usel på att köra den. Han körde lite väl långt fram när vi skulle titta på något så jag fick föremålet bakom mig och satt själv och stirrade rakt fram i en vägg :))))