måndag 5 juni 2017

"Första semesterdagen ...."

Morgongos med en aningen motsträvig liten gullpiga ...

Och pv har klämdag och det blir en bra dag; vi hinner med mycket.
Han vaxar segelbåten - inte hela, men ändå - och jag tittar in i affären, svänger förbi Trädgårdscompaniet där en ung kvinna ska ta betalt, men det vill sig inte och jag förstår precis hur hon känner sig.
Nåja, hon är så rar och fin och jag säger att hon bara ska ta det lugnt, har det blivit fel går det alltid att rätta till och det fixar sig.

Planterar sedan i stora och mindre krukor uppe vid slänten och jag säger till pv att det hela hade ju varit perfekt om vi planterat avenbok och gjort en liten inramning, men han tycker att syréner vore bättre .., men här vimlar ju av syréner, ja, ja, det blir ju i alla fall åtskilligt billigare!
Det blir nog bra.


Igår hade vi Eva från Tyresö och hennes Långe Man på middag.
Jag hade en stor lammstek i ugnen och döm om vår förvåning när den nästan var klar att ta ut ur ugnen, då jag hör en knall och när jag så öppnar ugnsluckan, så har stektermometern exploderat och där är fullt  med små glasbitar på ugnens botten!!
Jaha .., det blev till att ta ut steken och pillra bort tre, fyra splitterbitar som satt på stekytan.., vi var så hungriga att vi valde att kalasa på lammet ändå och ännu har vi inte sett till några biverkningar.

Och så planerar vi (läs: pv) för den stora nederbörden som ska komma på onsdag (då Sturegymnasiet ska ha uteaktiviteter), om det blir som SMHI förutspått. Plasttunnan vid garaget har fått (pv har fixat dit en) en pip längst uppe och en slang som leder ut till rabatten - nu rinner det över och in till  garaget - och vi har en massa plasthinkar redo att ta vara på det som förhoppningsvis kommer.

Mera?
Den här Toughest-tävlingen i Malmö gav pv blodad tand och tidigare i helgen ställde mågen upp i samma sak, men i Stockholm. Han är ju femton år yngre än pv och alldeles omåttligt vältränad, så nu har såväl han, som AP och pv anmält sig till Toughest i Göteborg, den sjunde oktober.
Tanken är väl att även Anders och Maja ska vara med och kanske nån fler som känner sig hågad.
Själv ämnar jag sköta hejeriet.6 kommentarer:

AP sa...

Morgongos!

Elisabet. sa...

AP: ja, på morgnarna är hon ju minst av allt intresserad av gos och små-morrar-tjörmar lite när man lyfter upp henne, eller knorrar kanske är rätt benämning. Och ska man då till att kramas och pussas ....

Bert Bodin sa...

Men va ....!? Exploderar ugnstermometern. Det låter ju inte klokt. Har du nu varit på Ullared och shoppat igen? Hm!

;-)

Steel City Anna sa...

Gillar sånna dagar :) så söt lilla vovven.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: nä, nä .., det var nog på Ica eller Coop; före Hemköpstiden ,-)

Steel City Anna: visst är hon!

Bert Bodin sa...

Jojo.