tisdag 6 juni 2017

Nationaldagen ....


..... kommer Anders och Maja körande från Malmö och hälsar på och åå, så roligt det är!
Det är inte särskilt långt till Malmö från Stensjö, kanske sjutton mil, men det är ändå så där så man inte tvärhälsar på.

Nu kom dom mitt på dagen och halv två hade jag bokat bord på Skepparstugan i Steninge.
Vi slog oss ned ute på verandan och när jag vände mig om såg det ut så här - mot norr och mot vandrarhemmet och mot Stensjö till -.
Om man går åt andra hållet till, kanske i fem minuter, kommer man till friherrinnan.

Det var lunchbuffé idag och det är ju nästan likadant som julbord, frånsett julskinkan.
Några sillsorter, ägghalvor, skagenröramackor (underbart goda!), kycklingfilé i tunna skivor, rostbiff, potatisgratäng, potatissallad och såklart vanlig kokt potatis och ja, ost och annat till efterrätt.
Och sallad.


Det slog mig när jag körde till affären tidigare idag, att jag nog aldrig sett så många hissade svenska flaggor på en gång! Och här sitter Maja och tar sig an lunchen.


Efteråt gick vi ner till stranden och där, i en hink, var det massor med små krabbor!
Och mängder med människor också .., ja, inte i hinken men väl på stranden, ty idag skulle nämligen den nya bryggan ut till skäret invigas!


Så dit ut gick vi - längst ut på Storaskär - inte jag som redan då kände av det här med att gå på snedden -(Alvedon 665 mg tack att du finns!) och jag tittade förundrat på andra som tog sig fram på stenarna likt bergsgetter eller gaseller!
Längst där ute skymtar pv .., och så är det då Maja och Anders.
Solen sken .., vinden var ljummen och mild mot ansiktet och fast vi var där så liten stund, stramade det i kinden efteråt!

Ja, det blev en härlig dag.
När Anders kramade om sin mamma - som är jag - när dom skulle åka, kände jag mig nästan som jag tror att   m i n mamma kände sig .., jag når honom inte till axlarna och får liksom krypa ihop .., för min inre syn såg jag hur en gång - om jag får leva så länge - blir så kutryggig som mamma också blev och andra delar av släkten.


Som min mammas mormor, till exempel, i mitten på bilden.

Natten mot idag hade jag oerhört svårt att somna.
Tittade på svt.play och brittiska Akuten (tre avsnitt hann jag med), låg nere på soffan och hörde Nelly sova så gott .., ja, det blev inte mer än kanske tre timmars sömn inalles.

När vi senare idag kom hem från Steninge, vilade jag en stund på soffan och inte bara vilade, jag slocknade och sov såååå gott någon timme!

Nu har sonen och hans rara fästmö tackat för sig och återvänt till Malmö.., pv ska arbeta i morgon .., och själv har jag tid hos sjukgymnasten i Falkenberg.
Två och en halv vecka kvar innan arbetet börjar.
(Vilket jobb man har! När jag tittade in i affären kom arbetskamraten Elin gående och gav mig en såååå varm kram och jag hade kunnat börja gråta: vilka arbetskamrater .., unga töser och pojkar som är så oändligt vänliga mot hon som kunde vara deras mormor!)

Inga kommentarer: